Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Unesená Jana (14): O traumatu z garáže natočila film

Autor: shp - 
11. června 2017
21:11

Čtrnáctiletá Jana, kterou unesl v Ústí nad Labem Zdeněk H. společně s jejím tehdejším přítelem Danielem (16) a držel je v garáži, se z prožitého traumatu dostává po svém. O únosu natočila film, který je její bolestivou osobní zpovědí.

Film unesené Jany je krátkým thrillerem. Děj však nevymyslel žádný scenárista, ale život sám. „A na té cestě nás unesl, mířil na nás pistolí a vyhrožoval nám,“ vypráví ve snímku unesená Jana. Filmem chce varovat své vrstevníky před nebezpečím toho, co sama zažila.

Aby si prostě dávali na lidi cizí pozor. Pocity jsem tam svěřila, dala jsem tam různý fotky ohledně té garáže, nás s Danem, toho všeho. A pak jsem tam dala i pár videí, jak nás dostávali ven, jak to probíhalo u soudu,“ řekla FTV Prima Jana. Únosce držel Janu a Daniela v garáži celých deset dní.

První den jsem si myslela, že je to sen, že se probudím a budu zase s rodinou, ale sen to bohužel nebyl! První dva dny jsme se pokoušeli dostat ven, dělali jsme všechno, co bylo v našich silách, ale nic nepomohlo, akorát se to zhoršilo,“ říká ve filmu Jana.

Dívka v jeden okamžik ztratila naději, že se dostane ven. „Když nám řekl, že nás zabije, když se budeme o něco pokoušet,“ řekla dívka. Jenže pak uneseným dětem svitla jiskra naděje.  Únosce Zdeněk H. se měl podle Jany zaleknout reportáže v Krimi zprávách a dětem umožnil napsat dopis. Daniel do něj tajně zašifroval klíčová slova o místě, kde jsou. Poté konečně přišla záchrana. 

dandova ( 12. června 2017 08:47 )

Mně se to nelíbilo už když po "vysvobození" napadal chlapeček lidi na fb, kterým to přišlo nějak divný.

syrucek ( 12. června 2017 07:18 )

Nezačínalo náhodou tohle story oznámením matky, že její dcera utekla se 16 letým klukem?

marlen52 ( 11. června 2017 22:52 )

taky se mně to nezdá . nechápu jak ty děti když všude říkají jaké mají trauma a klidně jdou k soudu se na něj podívat a teď ještě o tom točí film.fakt divný

clarabella ( 11. června 2017 22:34 )

Čím dá víc jsem přesvědčená, že to bylo cely jinak. Normální člověk by se na o snažil zapomenout a nevytvářel nějaký pofidérni videa. Kdyby je unesl jen tak za bílého dne, tak opravdu nevím před čím chce koho varovat. Před chozenim po ulici? Ještě by mohl natočit video Danecek s maminkou jak je hrdinsky vysvobozovala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání