Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

»Matka roku« nechala děti doma a odjela na dovolenou: V domě zůstala i zbraň!

Autor: Anna Křenková - 
30. září 2017
13:49

Nechala čtyři děti samotné doma a odletěla s kamarádkou na dovolenou do Německa. Američanka Erin Lee Macke (30) svým dětem řekla, že ji mohou sledovat na Instagramu. A aby toho nebylo málo, tak v domě na skříni nechala zbraň.

Třicetiletá rodačka z amerického sátu Iowa se rozhodla nechat své děti samotné doma a odletět na dovolenou, když zjistila, že ani jedna chůva nemá čas na hlídání. Děti, ve věku od šesti do dvanácti let, opustila 20. září a nehodlala se domů vrátit dříve než 1. října. 

Erin Lee Macke navíc nechala v ložnici domu, kde nechala své děti, ležet zbraň na šatníku. Jen štěstím nedošlo k tragédii.

Místní policie města Johnston obdržela dva dny po matčině odjezdu tip, že děti jsou v domě opuštěny a bez jakéhokoliv dozoru. Na místě skutečně objevila čtyři děti bez dozoru v blízkosti zbraně.

Erin Macke ihned obdržela telefonát od policie, kde jí bylo jasně přikázáno ihned se vrátit domů. To ale neudělala. Místo toho si jen celou dovolenou zkrátila o čtyři dny. Po příletu byla nezvedená matka zadržena. Dvě mladší dcery skončily u otce a starší děti u jiných rodinných příslušníků.

Za opuštění svých dětí může být odsouzena ke dvěma rokům ve vězení nebo jednomu roku a pokutě až 6250 dolarů (137,5 tisíce Kč). Dále jí za poskytnutí zbraně osobě mladší než 21 let hrozí až jeden rok ve vězení a pokuta až 1875 dolarů (41 tisíc Kč).

„Nikdy jsem o ničem takovém neslyšel. Samozřejmě, máme tu případy, kdy si rodiče odskočí vedle k sousedům nebo nechají děti doma samotné přes noc. To, že se někdo sbalí a odletí na dovolenou, o tom jsem nikdy neslyšel.“ vyjádřil se k případu pracovním policie města Johnston Tyler Tompkins.

Po celou dobu své dovolené Erin přidávala fotky na Instagram. Na jedné z nich je vyfocena, jak se usmívá a háže ruce do vzduchu u jedné německé řeky dva dny potom, kdy byla kontaktována policií.

VIDEO: Soud vzal do vazby Veroniku kvůli týrání syna!

villon ( 30. září 2017 17:08 )

Docela dobrá kost po 4 harantech.

bizon_pepa ( 30. září 2017 15:43 )

Co na to říct? Že hodnotíš něco o čem nic nevíš.

agfor ( 30. září 2017 14:23 )

No a co ? Tak si vyjela na výlet. To dělají cikáni u nás běžně a ta jejich sebranka pak řádí tak, že by je sousedi nejradši postříleli, aby měli chvilku pokoj.

nick55 ( 30. září 2017 14:18 )

Neskutečná krá.va - co na to říct jiného

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání