Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na účtu paterčat se červenají samé výdaje: Rodina přišla o desítky tisíc!

Autor: aba - 
22. září 2017
10:28

Nástup ratolestí do školky nebo školy je pro každou rodinu velká změna. Nese s sebou nejen změnu režimu celé rodiny, ale i kopec výdajů, které je potřeba zaplatit. A s paterčaty se všechno jednoduše platí rovnou pětkrát.

Před nedávnem rodina vydala velké peníze za skříně a předsíňové stěny, které potřebovala, aby měla kam dát věci pro šest svých dětí. Teď ale měla maminka Alexandra Kiňová a tatínek Antonín Krosčen řadu dalších výdajů. Paterčata totiž nastoupila do školky.

Tahle životní událost je finančně náročná pro každou rodinu. Školka obnáší nejen oblečení pro děti a různé pomůcky, ale i například obědy.  „Víte, co všechno dětem musíme pořídit? Jen si to představte, všechno pětkrát. Bačkory, gumáky, boty na ven...,“ vyjmenovávala před časem Alexandra Kiňová.

A na transparentním účtu rodiny je to samozřejmě vidět. Momentálně převládají hlavně červená minusová čísla za obědy a kulturní fond mateřské školy pro paterčata, což je dohromady deset a půl tisíce korun. Bez výdajů není na začátku školního roku ani nejstarší Antonio, který chodí do třetí třídy – rodiče platí za obědy, družinu a klávesy, na které chlapec chodí.

Finanční situace rodiny není po poslední prohrané bitvě o peníze zrovna růžová. Alexandra Kiňová neuspěla se svou žalobou, kterou se po Klubu dvojčat a vícerčat domáhala vydání částky shromážděné pro děti ve veřejné sbírce. Odvolací soud ji zamítl kvůli tomu, že klub peníze už dříve převedl na magistrát, který je rodině letos v únoru předal formou daru. Kvůli tomu však matka celkem šesti dětí ztratila nárok na sociální dávky, jež dříve pobírala. Soud jí navíc nařídil zaplatit protistraně náklady na právníky ve výši 26 800 korun.

Video  Paterčata na srazu vícerčat  - Tomáš Koníček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...


agfor ( 23. září 2017 12:55 )

Blesku, kolik platíš cikánům za to, že o nich píšeš ? Pojď taky něco napsat o naší rodině. My však nejsmě cikáni, ale pár desítek tisíc by se nám taky hodilo.

kamii ( 22. září 2017 21:39 )

Ano, červená mínusová čísla...tak by mohli přiložit ruku k dílu a občas tam poslat něco jako výplatu. Výplatu - ne sociální dávky.

ellenic ( 22. září 2017 21:05 )

Chudáci, přišli o desetitisíce , když vše poplatili, stravné pro děti včetně Antonia, kulturní fond v MŠ. Zaplatili předsíňové stěny 31334,-Kč. Jiní lidé také musí vše zaplatit, ale ze svých vlastních úspor a ne z darovaných. Táta by měl chodit do práce a mamince by měla pomáhat širší rodina, tak jak je to zvykem u jiných rodin . Když je romská svatba nebo pohřeb, tak tam jsou desítky příbuzných, tak ať pomáhají i této rodině jejich rodina a ne cizí lidé .

buban ( 22. září 2017 19:58 )

Rozhodně obědy a kulturní fond v mateřské školce pro paterčata nestojí deset a půl tisíce měsíčně. To by ta děcka musela být stravována v Internacionálu a za kulturou chodit do Národního divadla.

buban ( 22. září 2017 19:33 )

Ještě lepší verze je sirotčí důchod,když matka dětí udá jako otce nějakého doklepávajícího staříka.To mají morky taky dobře vymakané.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání