Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z účtu paterčat zmizelo přes 30 tisíc! Kam se peníze poděly?

Autor: aba - 
6. září 2017
10:42

Částka na trasparentním účtu rodiny paterčat je zas o něco nižší. Podle výpisu z něj v úterý zmizelo přes jednatřicet tisíc. Na co využili tak velkou sumu?

Nedávno si rodina, která má kromě paterčat ještě nejstaršího syna Antonia, pořídila na všechny věci vestavěné skříně v hodnotě čtyřicet tisíc. A v pořizování nábytku pokračují i teď, tentokrát v předsíni.

Matka Alexandra Kiňová a otec Antonín Krosčen si do bytu nově pořídili předsíňové stěny, které včetně montáže byly právě v hodnotě jednatřicet tisíc korun. Skladovacího místa na věci pro šest dětí není totiž nikdy dost, a tak jim tato investice určitě ulehčí život. 

Každý výdaj si ale teď rodina musí dvakrát promyslet. Potýká se teď totiž kvůli prohranému soudu s finančními problémy. Alexandra Kiňová neuspěla se svou žalobou, kterou se po Klubu dvojčat a vícerčat domáhala vydání částky shromážděné pro děti ve veřejné sbírce. Odvolací soud ji zamítl kvůli tomu, že Klub peníze už dříve převedl na magistrát, který je rodině letos v únoru předal formou daru. Kvůli tomu však matka celkem šesti dětí ztratila nárok na sociální dávky, jež dříve pobírala. Soud jí navíc nařídil zaplatit protistraně náklady na právníky ve výši 26 800 korun.

Rodina začátkem července přišla i o dvě pečovatelky, na které měla ze zákona nárok, protože děti oslavily čtvrté narozeniny. S jejich věkem se ale pojí i to, že letos nastoupily do mateřské školky, což znamenalo další výdaje.  „Víte, co všechno dětem musíme pořídit? Jen si to představte, všechno pětkrát. Bačkory, gumáky, boty na ven...“ lamentovala před časem Alexandra Kiňová.

Podle milé básničky zveřejněné na stránkách sbírky se ale děti do školky těšily a i přes každodenní ranní shon v rodině, která do školy a školky vypravuje šest dětí, si to užívají. 

Video  Paterčata na srazu vícerčat  - Tomáš Koníček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...


Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání