„Milá facebooková komunito. Šel jsem teď po Praze 7 a viděl paní, která uklízí naše ulice velmi pečlivě a velmi obětavě, byl o ní i článek v Hobuletu. Vždy se snažím našim uklízečům, když jdu kolem, poděkovat a prohodit pár slov,“ napsal ve středu starosta Čižinský na sociální síť.

„Měla brýle proti slunci, a tak jsem si všiml až těsně u ní, že pláče. Právě jí totiž někdo při uklízení ukradl tašku se vším, co měla. Hned jsem jí samozřejmě něco dal a po poradě s její vedoucí, šéfkou naší úklidové čety, sem dávám tuhle výzvu. Kdybyste někdo byl ochoten jí také pomoci, že byste jí mohli poslat něco přes můj transparentní účet, který používám na volby, a já jí to předám. Snad to nebudete považovat za nepatřičné. Díky za ni,“ pokračoval.

Lidé začali posílat peníze okamžitě. Ve čtvrtek ráno už bylo na účtu dvakrát tolik, než kolik dámě někdo ukradl. V poledne pak starosta vyhlásil: „Hrnečku, stop!“

Okradené paní přispělo 58 lidí, nejčastěji dvě stě korun. Nejvíce daroval Radim Dohnal, a to rovnou tisícovku. „Před chvílí jsem jí předal 18 022 korun, což je mnohem více, než bylo ukradeno! Jste skvělí, moc díky!“ raduje se starosta.

Paní vzápětí poslala na radnici děkovný dopis. „Jsem dojatá, jak se lidé chovají vůči sobě v krizové situaci a dokáží pomoci cizímu člověku. Svou hloupostí jsem o vše přišla. Tento dar mi dal víru, že jsou i hodní a slušní lidé, kterým osud druhých není lhostejný,“ napsala vděčně.

Kancelář starosty Prahy 7 zaplnily tisíce plyšáků. Proč? Dozvíte se v tomto díle pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Změny názvů stanic metra matou cestující! A starosta-hračička: V práci má tisíce plyšáků Matěj Smlsal, David Vaníček