Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rakovina připravila muže o oko a část obličeje: Ve vězení mu odmítli léčbu!

Íránský novinář Alírezá Radžají přišel kvůli neléčené rakovině o oko a část obličeje.
Íránský novinář Alírezá Radžají přišel kvůli neléčené rakovině o oko a část obličeje.  (Autor: Centrum of Human Rights in Iran)
Autor: ČTK - 
5. září 2017
12:00

Íránská vězeňská služba zřejmě záměrně odmítla poskytnout vězněnému íránskému novináři potřebnou lékařskou péči a muži tak narostl nádor, kvůli kterému nakonec po propuštění přišel o oko a část obličeje. S odkazem na zprávu Centra pro lidská práva v Íránu, což je nevládní organizace sídlící v New Yorku, o tom informovala agentura AP.

Organizace uvedla, že vězeňská služba neumožnila, aby čtyřiapadesátiletému novináři byla diagnostikována rakovina. Nádor mu tak v průběhu výkonu trestu narostl a v konečném důsledku způsobil velkou zdravotní újmu, které se dalo předejít.

Novinář Alírezá Radžají, který je zastáncem politické reformy v Íránu, byl odsouzen za podkopávání státní bezpečnosti a protivládní propagandu ke čtyřem rokům vězení. Do výkonu trestu nastoupil v roce 2011.

Íránský soud v neděli nad osudem novináře vyjádřil lítost, ale zároveň uvedl, že když byl ve vězení, neměl známky nemoci.

mazliva.samicka ( 5. září 2017 17:01 )

Hm...černej křivák....naprosto zbytečný tvor...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání