Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Adriánek (3) vypadl ze 4. patra: Neuvěříte, co ho zachránilo před smrtí

Autor: shp - 
21. srpna 2017
14:51

Stačila chvilka, kdy si máma Soňa (28) po únavném dni zdřímla, a neštěstí na sebe nenechalo dlouho čekat. Její synek Adriánek (3) vylezl na balkon bytovky v Nových Zámcích a z výšky asi dvanácti metrů spadl na chodník. Dítě s vážnými zraněními převezli do Bratislavy.

Osud si s rodinou nepěkně zahrál. „Malý usnul v obýváku, potom ho partnerka odnesla do ložnice. Lehla si k němu, pustila si film a za chvíli usnula. Dveře na balkon byly zavřené, pootevřené však bylo jedno ze třech oken. Pod oknem byla stolička, na které malý sedí, když papá. Po ní se dostal na parapet balkonu a sahal po misce na sušenky. Malý je autista, neuvědomuje si nebezpečí,“ popsal chvíle před neštěstím Sonin partner Pavol webu Pluska.sk. Ten se o chlapečka stará od jeho tří měsíců.

„Adriánek dopadl na zadek, na plínku, to mu možná zachránilo život. Předtím nikdy na okno nelezl,“ dodává jeho otčím. Pavol byl v době neštěstí v práci. Když mu Soňa zavolala, co se stalo, hned přišel domů, kde už byli policajti, kteří zjišťovali okolnosti neštěstí. Podle Pavla se po synkově pádu zhroutila. „Soňa je úzkostlivá matka, na všechno si dávala pozor. Malý však v noci špatně spí, má záchvaty, často nespí ani před den, takže málo spí i Soňa a zmohla ji únava,“ dodal Pavel.

Chlapečka po pádu našel muž, který stál nedaleko. Adriánka s vážnými zraněními převezla záchranka do novozámecké nemocnice a odtamtud ho transportovala letecky do nemocnice v Bratislavě. „Dítě je péči našich lékařů,“ potvrdila mluvčí Dětské fakultní nemocnice na bratislavských Kramárech Dana Kamenická. Podle informací webu je chlapec v umělém spánku. Případem se již zabývá policie. „Okolnosti případu jsou zatím ve stadiu vyšetřování. Bylo zahájeno trestní stíhání ve věci přečinu ublížení na zdraví,“ řekla policejní mluvčí Božena Bruchterová.

villon ( 21. srpna 2017 19:55 )

 Teď nevím, má rekord, nebo ta holka tuším z Vostravy, co letěla z vokna předevčírem? Taky 4. patro. Chtělo by to přeměřit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání