Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Falešný hrdina si vymyslel záchranu dítěte: Od hasičů dostal padáka!

Autor: ljš, vet - 
3. srpna 2017
15:49

Lhát se nemá. Dobrovolný hasič Milan Zadrobílek ze Stěžer na Královéhradecku si vymyslel záchranu dítěte a jako hrdina se nechal od prezidenta Zemana ocenit Zlatým záchranářským křížem. Na podvod se ale přišlo a falešný hrdiná teď u hasičů skončil.

Prestižní ocenění převzal dnes už bývalý hasič po boku skutečných hrdinů letos na jaře z rukou prezidenta Miloše Zemana. Odměněn byl za to, že při vážné nehodě pomohl zachránit život dítěti s tepenným krvácením. 

Koncem června byl ale slávy konec. Ukázalo se, že děkovný dopis od údajného lékaře z orlickoústecké záchranky, který měl u nehody zasahovat, si napsal sám. Právě na jeho základě byl přitom pak na ocenění nominován. Hasiči, kterým se jeho historka zdála čím dál podivnější, přišli také na to, že se popisovaná nehoda vůbec nestala.

Zadrobílek se nakonec přiznal, omluvil a metál vrátil v krabičce od čaje. Může být rád, že kvůli vylhané historce nebude stíhán.Muž se nedopustil trestného činu ani přestupku,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Trest ho přesto neminul. Z řad záchranářů byl vyhozen. „Pošpinil hasiče všech sborů,“ řekl pro Lidovky.cz velitel stěžerského sboru Lukáš Králič.

VIDEO: Hasiči bojovali s požárem pole u Zhoře na Tachovsku.

DWEI ( 3. srpna 2017 17:04 )

Pan velitel Lukáš Králič udělal dobře!!! Zadrobílek si to nadrobil sám, tak ať nese následky!!! Hodně trapný člověk

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání