Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Seniorka (79) v porsche se řítila 238 km/h: Prý se chtěla nadýchat čerstvého vzduchu

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Shutterstock)
Autor: ČTK, lm - 
23. července 2017
12:21

Devětasedmdesátiletá Belgičanka téměř dvojnásobně překročila maximální povolenou rychlost, když se vydala na vyjížďku ve svém porsche. Na úseku, kde je povoleno jet rychlostí 120 kilometrů za hodinu, policejní radar naměřil 238 kilometrů za hodinu. Soud ženu přesto potrestal poměrně mírně, poznamenal list La Derniére Heure.

Seniorka z města La Louviére s datem narození 1937 bude muset podle aktuálního rozhodnutí soudu zaplatit pokutu 1200 eur (31 000 Kč) a na tři měsíce přijde o řidičské oprávnění. Hrozila jí přitom pokuta 4000 eur (104 000 Kč) a zákaz řízení na pět let.

Policistům žena poté, co ji loni v červnu zastavili na dálnici mezi Charleroi a Namurem kvůli rychlé jízdě, vysvětlila, že se na projížďku svým Porsche Boxter GTS vydala proto, že nemohla usnout, a chtěla se tak nadýchat čerstvého vzduchu.

Podle právního zástupce seniorky ale žena nemá ve zvyku si spánek navozovat divokou jízdou. Povolenou rychlost podle něj překročila poprvé v životě. „Je to porsche, víte. Nevšimla si, že jede tak rychle,“ uvedl.

Video: Řidič v lamborghini se po dálnici řítil víc než dvousetkilometrovou rychlostí.

Video  Řidič v lamborghini se po dálnici řítil víc než dvousetkilometrovou rychlostí.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání