Jen s notnou dávkou štěstí nepřišla o život téměř stoletá žena v centru Prahy. Do jejího bytu se vloupali v úterý ráno dva lupiči, kteří nevěděli, že je doma. Starší žena totiž nedoslýchá a údajně oba muži měli předtím na byt zvonit a klepat. Když nikdo neodpovídal, rozhodli se vylomit dveře.

V bytě však narazili na starší dámu. „K té se začali chovat velice hrubě a nevybíravě. Jeden z pachatelů ji začal dusit a poté s ní smýkal z místnosti do místnosti, kdy jí při tom vyhrožoval zabitím. Poté pachatelé prohledali cokoli, kde by mohla být finanční hotovost,“ popisuje redaktorovi Blesk.cz mluvčí policie Tomáš Hulan. 

Návrat dcery

Život jí zachránil návrat dcery do bytu. „Mezitím se vrátila dcera, která venčila domácího mazlíčka. Ihned začala volat o pomoc. Notný křik oba pachatele vyplašil a ti vzali nohy na ramena. Na místě však nechali páčidlo, kterým chtěli zabít ženu. Na místo se poté vrátili, ale obě ženy opět křičely o pomoc, čehož se lekli a utekli definitivně pryč,“ pokračuje Hulan.

Na Českomoravské stanici metra však stopa končí. „Díky záběrům z metra kriminalisté ví, že muži se dostali do metra na náměstí Republiky a poté jeli do stanice Českomoravská. Zde však stopy končí. Ti nyní žádají veřejnost o pomoc při pátrání po obou pachatelích. Mezitím si však stihli i převléct oblečení,“ popisuje mluvčí. Ve výsledku si odnesli pouhé tři tisíce korun, zbytek ve spěchu v bytě nechali. 

Případ kriminalisté vyšetřují jako trestný čin loupeže a porušování domovní svobody, pachatelům v případě vypátrání hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Pokud by už dříve byli trestáni, trest by byl o třetinu vyšší,“ dodává nakonec Hulan. Pokud by kdokoli na záběrech muže poznal, obrátit se může na bezplatnou linku 158.

Fotogalerie
8 fotografií