Tragédie se odehrála poté, co vůz projel mírnou pravotočivou zatáčkou a vjel na rovný úsek silnice. „Řidička vjela s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde přední částí narazila do vzrostlého stromu,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Obě zraněné převezli záchranáři do nemocnice ve Strakonicích. „Tam řidička ve večerních hodinách zemřela. Vzhledem k jejímu zranění nebyla provedena dechová zkouška a byl vyžádán odběr krve,“ dodala Ladmanová s tím, že u zemřelé ženy byla nařízena soudní pitva.

Na silnici mezi Velkým Borem a Defurovými Lažany se přitom již v minulosti stalo několik tragických nehod. Loni na konci července tady na mokré silnici nezvládla silné BMW Ukrajinka Mariia V. (27) a srazila se s protijedoucím Peugeotem.

V něm vyhasly životy táty (+42) a mámy (+43) čtyř dětí, nejmladší vymodlená dcerka (3) skončila těžce zraněná v nemocnici. Řidička dostala v červnu u klatovského soudu podmínku.

Před třemi lety v červnu tam zase přišla o mámu Esterka (15). Tu tehdy máma vezla do školy a předjížděla stroj silničářů. Dostala smyk, vylétla ze silnice a narazila do stromu. Žena na místě zemřela, z dívenky se stal sirotek. O tátu totiž přišla už jako novorozeně při tragické nehodě u nedalekých Katovic.

VIDEO: Na stejném úseku silnice srazil řidič fabie dva motorkáře, kluci si málem natočili »vlastní smrt«.