Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrt vězně na Pankráci: Obvinili dozorce i sestru, která mu dala metadon

Autor: ljš, mka - 
18. července 2017
13:59

Zaměnili jména a Míru to stálo život! Třicetiletého vězně zabil loni o Vánocích v pankrácké věznici metadon, který mu byl podán omylem. Generální inspekce bezpečnostních sborů nyní navrhla obžalovat jednoho z dozorců a také zdravotní sestru.

„V pondělí jsme obdrželi návrh na podání obžaloby na dva lidi – zaměstnankyni Vězeňské služby ČR a příslušníka Vězeňské služby ČR. Ženě hrozí za zločin usmrcení z nedbalosti jeden rok až šest let vězení, muži za porušení povinnosti dozorčí služby až dva roky,“ řekla Blesku mluvčí pražských městských žalobců Štěpánka Zenklová.

Obviněná žena je zdravotní sestra, která Miroslavovi H. omylem podala metadon (látku, která se užívá při léčbě závislosti na heroinu, pozn. red.). Ten byl zřejmě určený vězni stejného příjmení, který na Pankráci obýval i stejné patro.

Muž, který se ocitl ve vězení za porušení zákazu řízení vůbec poprvé, se bohužel proti omylu nedokázal bránit. „Zemřelému byla podána dávka ve výši 105 mililitrů, což je pro člověka, který nikdy neužíval heroin a nepřišel do styku s metadonem, dávka smrtelná. Běžná dávka na den se pohybuje okolo 20 ml,“ píše se podle Rozhlasu v trestním oznámení, které podala za rodinu snoubenka zemřelého.

Podle ní dozorci o omylu navíc věděli, ale Mirkovi nepomohli. Svá obvinění opírá o svědectví dvou spoluvězňů. „Byl slovně a fyzicky napaden vězeňskou službou, a to z důvodu, že ve skupině aplikující metadon neměl co dělat a že nedovoleně opustil své oddělení. Dále mu bylo sděleno, že se má jít z účinků metadonu vyspat,“ uvádí v dokumentu.

VIDEO: Holky pod zámkem „První den jsem měla hrozný strach, že to nepřežiju,“ říká Marie

Video  Holky pod zámkem „První den jsem měla hrozný strach, že to nepřežiju,“ říká Marie.  - TV Nova
Video se připravuje ...

sabiks_24 ( 19. července 2017 18:40 )

 -> moloch Nejsem,ale jsem její kamarádka a Mirka jsem také znala.Si mě můžete dohledat na FB.Stejně nemáte nic jiného na práci.

sabiks_24 ( 19. července 2017 18:36 )

 -> Adelaide Připletl/nepřipletl .... stejná jména dvou odlišných lidí na tom samém patře je jedna věc.Tam se Vás nikdo neptá jestli chcete nebo ne.

Adelaide ( 19. července 2017 13:24 )

Mě by zajímalo, jak se tam asi připletl? Jestli ona ho náhodou nezabila vlastní blbost...jak už to tak většinou bývá...

sabiks_24 ( 18. července 2017 23:22 )

> Moloch .... Zase někdo prudce inteligentní,že?Že porušil zákon,to je pravda,ale Vy byste ho porušil také kdyby jste byl zaměstnaný jako řidič ! Tu noc selhal několikrát lidský faktor a já doufám,že tomu ještě není konec!!!Každý kdo na tom má sebemenší podíl bude potrestán tak,že na svojí chybu do smrti nezapomene.

mesalina ( 18. července 2017 14:26 )

z čeho usuzuješ, že byl grázl? Muž, který se ocitl ve vězení za porušení zákazu řízení vůbec poprvé, se bohužel proti omylu nedokázal bránit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání