Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vrátí se matka „vlčích dětí“ z Vinohrad domů? Rodiče doufají, že se vymaní z vlivu manžela

Autor: dce - 
26. června 2017
22:03

Velkou naději chovají rodiče Hany Kašpárkové, kterou Česko zná jako matku „vlčích dětí“ z pražských Vinohrad. Díky nedávnému dopadení hledaného Martina Kašpárka ve Francii by se Hana mohla vyprostit z vlivu muže, který jí podle znalců vymyl mozek. 

Policii se ve Francii podařilo Martina Kašpárka dopadnout před dvěma týdny, nyní probíhají úkony na jeho vydání do České republiky. U nás si měl Kašpárek odsedět čtyři roky za ublížení na zdraví a zanedbání povinné péče.

V bytě na Vinohradech totiž s manželkou Hanou vychovávali dva syny v tak otřesných podmínkách, že děti pouze vyluzovaly skřeky, neměly kousací reflex a měly opožděný i fyzický vývoj.

Soud nakonec otci uložil čtyři roky, matce dva – Hana byla ale později osvobozena díky prezidentské milosti. To už byla i s manželem na útěku před vězením. Kašpárek byl dopaden pět let od odsouzení.

„Dcera by se konečně mohla z jeho vlivu vymanit. Pokud nemá kam jít, mohla by bydlet u nás. Doufáme, že se ozve,“ řekl deníku MF Dnes Hanin otec Miroslav Šíp. Podle znalců Kašpárek své ženě „vymyl mozek“, žena žila pod jeho vlivem, což se ukázalo několikrát i v soudní síni.

„Proč nerespektuješ mé názory a nestojíš za mnou?“ řekl drsným hlasem své ženě Kašpárek po vynesení rozsudku – Hana se totiž oproti němu proti rozhodnutí soudu neodvolala.

„Je to už dlouho, takže se s tím pomalu srovnáváme. Manželka stále není zdravotně v pořádku a bere prášky na uklidnění. Já chvíli přesluhoval, ale teď už jsme oba v důchodu. Je nám smutno, bohužel nemáme kontakt ani s vnoučaty,“ dodal Šíp.

O dva chlapce – Vítka (7) a Martina (8) – se stará Kašpárkův bratr Karel. Děti se prý mají dobře.

Video  Matka vlčích dětí promluvila o vztahu se syny.  - Veronika Pukačová
Video se připravuje ...


eblanche ( 27. června 2017 08:10 )

matka, která nedokáže bránit své děti, je zrovna tak vinná. On blázen, manipulátor tyran, ona se ho drží jak klíště, protože má strach, aby nezůstala sama. Děti jsou jí ukradené - nechápu. Chudáci děti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání