Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záškolačka z Jaroměře zameškala 1800 hodin: Matce hrozí 5 let vězení

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
13. března 2017
10:28

Tak to je nejspíš rekord! Deváťačka z Jaroměře zameškala za dva a půl roku ve škole téměř 1800 vyučovacích hodin. Případ šetří policie a její matce hrozí až pět let vězení.

Kvůli častým absencím ve výuce dívka vystřídala hned několik škol. Když vyčerpala základní školy v Jaroměři, začala docházet do Hradce Králové. "Za poslední dva a půl roku zameškala 1800 hodin. Poslední dva školní roky ani nemohla být klasifikovaná," řekla televizi Nova policejní mluvčí Lenka Burýšková. Dívka tak základní školu jen tak neukončí.

Matka se o dítě zjevně příliš nestarala. Pro tisícovku hodin si vymyslela výmluvu, dalších osm set však nechala zcela bez vysvětlení a omluvy. Rodinou se několikrát zabývala přestupková komise, nyní si ale případ převzali policisté, kteří ženu obvinili ze zanedbání povinné výchovy dítěte, za což jí hrozí pět let vězení.

Paradoxní je, že podle televize Nova figuruje matka deváťačky v jiném případu jako oběť. Sňatkový podvodník z ní údajně vylákal stovky tisíc.

Jaroměřická záškolačka není jediná. Obdobný případ mají v Dačicích, kde dívka zameškala kolem 750 hodin. To školák z Pelhřimova do školy sice chodil, notně tam ale popíjel alkohol, podívejte se na video:

Video  Chlapec (13) z Pelhřimova se opil přímo ve škole: Skončil v nemocnici  - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání