Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Radek najížděl v Chomutově do lidí: Soused Marek ho zastřelil!

Autor: Jana Ulrichová - 
27. května 2017
13:30

Napřed hluk a křik a nakonec výstřely probudily včera ve tři hodiny v noci obyvatele Písečné ulice v Chomutově. V dodávce tam zemřel Radek Š. (†34), který předtím boural do zaparkovaných aut a najížděl do lidí. Střelce policisté zadrželi.

Podle svědků přijel Radek Š. v pátek z Holandska, kde žije, za rodiči a nemocnou babičkou do Chomutova. „Večer byli na romské zábavě. Když se vrátil, asi kolem třetí, vyběhl z vedlejšího vchodu Marek L. a zastřelil ho,“ řekl Blesku zdrcený otec mrtvého. Připustil, že syn dělal před domem rotyku. „Přišli ze zábavy, byl napitý,“ řekl.

Podle svědků ale nešlo jen o obyčejnou výtržnost. Radek Š. prý se svou dodávkou napřed naboural několik zaparkovaných aut a pak najížděl i do lidí, kteří se kvůli tomu seběhli. Jeden z nich zřejmě neudržel nervy na uzdě, před dům vyběhl se zbraní v ruce a řidiče sedícího v autě zastřelil.

Kulka prošla sklem, Radek Š. byl na místě mrtvý. Střelec pak na policisty počkal na sousední čerpací stanici. „Policisté ho na místě zadrželi,“ řekl policejní mluvčí Daniel Vítek. Dodal, že více informací poskytne policie zřejmě až v pondělí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání