Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jana (†24) zahynula v ministerském autě cestou z pohřbu: Řidič jel rychle a dívka se nepřipoutala

Autor: aba - 
17. května 2017
18:22

Smutnou zprávu slyšelo v úterý Slovensko. Mladá úřednice z Ministerstva vnitra Jana D. se stala obětí autonehody během služební cesty. Spolu se svými kolegy z ministerstva se vracela z pohřbu dvou hasičů, kteří zemřeli při tragické nehodě vrtulníku minulý týden. 

Asistentka vedoucího služebního úřadu Ministerstva vnitra jela v autě s dvěma lidmi. Policistou, který řídil, a svým nadřízeným. Byla to pro ni služební cesta, když jeli vzdát hold dvěma hasičům, kteří zahynuli při tragické nehodě vrtulníku.

Cesta z pohřbu se ale stala mladé nadějné ženě osudnou. Ministerský vůz značky Volkswagen Touareg se tu snažil předjet autobus, ale při riskantním manévru dostal smyk a narazil do svodidel. Podle informací serveru pluska.sk mělo jet auto příliš rychle a dívka na zadním sedadle neměla být připoutaná.

Muži na předních sedadlech vyvázli z nehody s menšími poraněními, ale Janu museli na místě čtyřicet minut oživovat hasiči, kteří byli u nehody prakticky okamžitě. Vraceli se totiž ze stejného pohřbu stejnou cestou. Janu převezli do nemocnice, kde poté na následky zranění zemřela.

Její smrt otřásla jejím rodným městem. V Kremnici teď truchlí nejen její rodina a přátelé, ale i pedagogové z gymnázia, na kterém maturovala. Ti už dali černou pásku i přes Janinu fotku na třídním tablu a na škole vyvěsili smuteční zástavu.

"Krátce před sedmou ráno mi přišla smska, v které mi to oznámili. Měla jsem problém jít do práce, nejdřív jsem to musela rozdýchat," svěřila se serveru ředitelka školy Katarína Luptáková. "Znala jsem ji odmalička, vyrostla v mojí blízkosti. Pamatuju si ji jako malé děvčátko, které bylo spolužačkou mého syna. Je mi velmi líto, že její život vyhasl tak brzy," vzpomíná na Janu. Smutek potlačuje i její bývalá třídní učitelka. "Velmi ráda psala a chtěla být novinářkou. Bude nám velice chybět," říká o mladé dívce Janka Kučerová.

larissa ( 17. května 2017 21:30 )

uprimnu sustrast rodine a priatelom ,skoda mladeho zivota

monicuccia ( 17. května 2017 20:02 )

 Hnus to tady cist. Hovada ceske

nyctereutes ( 17. května 2017 19:55 )

Stačilo se připoutat a možná mohla žít...

odol ( 17. května 2017 19:48 )

Je to veľká tragédia-nie len ľudská ale aj služobná!!Keď sa dostala na takýto flek-musela sa vyspať alebo vyfajčiť polovičku ministerstva-vrátane ministra a jeho sekretariátu!!Koľké kilometre kok@tov v nej ešte mali skončiť a strašná tragédia to uťala!!Teraz si četníci budú musieť nájsť nové mrdivo a získať tak prepotrebný pokoj v službe! Česť je pamiatke!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání