Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nechtěla muži dát teplou večeři, napadl ji kladivem. Uprchlíka, který si vzal Britku kvůli pasu, soud nedeportoval

Autor: aba - 
4. května 2017
09:01

Mohsin Akram (21) byl žadatelem o azyl, když si vzal svou ženu, dvacetiletou Mariam, se kterou má čtyřměsíčního syna. Po svatbě ji ale začal fyzicky a psychicky týrat a vše vyvrcholilo jeho odsouzením na 15 měsíců za mřížemi. Soud v Cardiffu se ale rozhodl ho nedeportovat.

Akram se s Mariam seznámil v roce 2013 na Facebooku. Podle ní udržovali svůj vztah nejprve na internetové úrovni. Akram byl v té době žadatelem o azyl a prohlašuje, že z Pákistánu uprchl, když jeho schizofrenní bratr zapálil jejich dům. Při požáru shořela i kniha Koránu a to podle něj rozlítilo sousedy natolik, že se stal terčem a bál se o svůj život. To ho přivedlo do Anglie.

Mariam si vzal v roce 2015. Podle jejích slov na ni tlačil, aby se vzali před jeho slyšením, při kterém se mělo rozhodnout o tom, zdali azyl dostane nebo ne. Jako ženatý muž azyl dostal a podle Mariam začalo po svatbě peklo.

Akram ji zavíral doma a zakazoval jí vycházet ven bez doprovodu. Zakázal jí vlastnit mobilní telefon, internet, nebo mít účty na sociálních sítích. Z roku 2015 měl podmínku za výtržnosti a drogy, ale k fyzickému týrání se uchýlil později.

23. prosince 2016 přišel domů v noci opilý. Mariam usnula kolem desáté večer a on ji v jednu ráno probudil a požadoval teplou večeři. Když neměla uvařeno, začal být agresivní, urážet ji a poté ji i fyzicky ubližoval. Začal ji mlátit kladivem a žena si kryla hlavu, když na ni měl křičet ‚měla si šanci být dobrou manželkou‘. Mariam měla po útoku modřiny a rány na rukou a horní části těla. Vyděšená žena utekla z bytu pod záminkou, že jde nastavit topení, a požádala své sousedky, aby ji ukryly a zavolaly policii.

Když dorazila policie, našla Akrama venku na ulici, jak čekal před domem. Prý hledal svou ženu. Mezitím už stihl vyplnil hlášení o pohřešované osobě. Policie ho zatkla a Akram stanul před soudem. Ten ho odsoudil na patnáct měsíců vězení a dal mu zákaz přiblížení k Mariam. Ta je ale v šoku z toho, že se soudce rozhodl jejího muže nedoportovat zpátky do vlasti, a už vyplnila žádost o rozvod.

Na to, jak vypadá válkou zničené Aleppo z ptačí perspektivy, se podívejte ve videu:

Video  Video z dronu: Nahlédněte do válkou zničeného Aleppa  - Reuters/Blesk/GOTHIC21_12-Warrior_Procession
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání