Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž lákal peníze od seniorů po celé republice: Přišel si na víc než sto tisíc!

Video se připravuje ...
Autor: aba - 
24. dubna 2017
15:00

Sérii podvodů čtyřiačtyřicetiletého muže přerušila policie na Chomutovsku. Ten okradl na třicet seniorů po celé České republice s historkou, že je jejich rodinný příslušník nebo že známý potřebuje peníze.

Muž původem z Litoměřic okrádal starší občany po celé republice. Pod různými záminkami z nich lákal hotovost. „Od seniorů se mu podařilo podvodem vylákat částku v celkové výši 113 000 Kč. Kriminalisté muže obvinili z pokusu o podvod, podvod a porušování domovní svobody,“ řekla Marie Pivková, policejní mluvčí Ústeckého kraje.

Podvodník, který už byl za podobnou trestnou činnost několikrát odsouzen, si vybíral hlavně ženy nad osmdesát let. Své oběti si vytipovával podle jmen na zvonku, a jakmile se dostal do bytu, přišel s vymyšlenou historkou, že je kamarádem jejich rodinných příslušníků, kteří potřebují peníze. Během hovoru ze seniorů lákal informace, které pak následně použil tak, aby to vypadalo, že dané lidi skutečně zná.

Doposud policie zdokumentovala 29 takovýchto případů, ale myslí si, že se nejedná o konečné číslo. Na seznam podle nich přibude dalších deset jmen. Vzhledem k tomu, že byl muž za podobnou činnost už trestán, uvalil na něj státní zástupce vazbu.

Na záznam z pražské autobusové zastávky, na které cizinec brutálně napadl seniora, se podívejte ve videu.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání