Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jan strávil měsíc v nemocnici: Někdo mu mezitím ukradl 100 tisíc

Autor: Slávka Červená - 
2. února 2017
05:37

Šokující návrat domů zažil Jan Rajzl (73) z Uherského Hradiště. Po měsíci stráveném v nemocnici zjistil, že mu nějaký lump byt vykradl. Mimo jiné přišel o naspořených 100 000 korun.

Sběratel historických pohlednic, knih a dalších zajímavostí se v prosinci nebyl schopen pohnout. Ani na posteli. Shodou okolností k němu šel známý, kterého Jan znal ze sběratelských burz.

„Nedozvonil se, tak se šel podívat do okna a uviděl mě. Zachránil mě, když zavolal hasiče. Ti odvrtali zámek a vešli dovnitř,“ přiblížil svou situaci Jan Rajzl. Vzápětí skončil v nemocnici.

Známý podle jeho slov, ale i sousedky, šel koupit nový zámek a vyměnil ho. Co se dělo dál, musí nyní zjistit policie. „Když jsem se vrátil, byl to šok. Pryč byly cenné publikace o Uherském Hradišti z let 1920, další knihy. Zmizelo i sto tisíc, které jsem se chystal uložit, ale kvůli kolapsu jsem to už nestihl,“ říká senior.

Přišel i o další věci sběratelské hodnoty. Zmizely archy se zálepkami, které se dříve lepily na zadní část dopisů. Byly i od malíře Joži Úprky. „Podezření na pachatele mám, to je přece jasné. Oznámil jsem to hned policii. Považuji to za vrchol drzosti,“ dodal smutně.

Pachatele hledají

„Jde o trestný čin krádeže a porušování domovní svobody. Pachatel je zatím neznámý. Do bytu v přízemí vnikl ale bez použití násilí. Škoda je přes sto tisíc,“ sdělila mluvčí policie Milena Šabatová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání