Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilou ženu přivázali policisté k mříži: Teď se kvůli tomu zpovídají u soudu

Opilou ženu přivázali policisté k mříži: Teď se kvůli tomu zpovídají u soudu. (Ilustrační foto)
Opilou ženu přivázali policisté k mříži: Teď se kvůli tomu zpovídají u soudu. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
16. března 2017
16:41

Uherskohradišťský okresní soud se zabývá případem tří policistů, kteří podle obžaloby přivázali opilou výtržnici v cele k mříži. Před soudem se ve čtvrtek přehrávaly záběry z chodby i z policejní cely. Muži vinu odmítají. Hlavní líčení pokračuje 27. března, kdy by měly zaznít závěrečné řeči. Policistům hrozí v případě uznání viny až pět let vězení.

Podle obžaloby Jakub V., Ondřej P. a Miroslav V. ženu loni v únoru zadrželi poté, co v panelovém domě v opilosti ničila výtahové dveře. Ženu podle státního zástupce na služebně na 11 minut připoutali k mřížím, což bylo vidět i na přehrávaném videozáznamu.

Policisté u soudu nevypovídali. Dříve ale odmítli, že by porušili zákon. Uvedli, že ženu připoutali, aby si kopáním a údery do mříží neublížila. Její řádění také kamery zaznamenaly.

Žena uvedla, že se cítila bezmocná a ponížená. O tom, že byla připoutaná, mluvila i před lékařem a zdravotní sestrou, kteří byli na služebnu přivoláni, aby čtyřicetileté ženě podali léky na uklidnění. Hlídka ji pak převezla na protialkoholní záchytnou stanici do Kroměříže, ženě bylo v dechu naměřeno více než dvě promile alkoholu.

Státní zástupce muže viní ze zneužití pravomoci úřední osoby, Vaňka navíc i z porušení povinnosti dozorčí nebo jiné služby. Pokud je soud uzná vinnými, hrozí jim až pět let vězení. Jeden z obžalovaných už u policie nepracuje, zbylí dva byli zproštěni výkonu služby.

Policisté se rozhodně neobjevují na lavici obžalovaných často. Přesto nejde o ojedinělý případ. Fanoušci Slavie například žalovali policisty za nezákonný zákrok.

Video  Fanoušci Slavie vs. policie. Co zaznělo na začátku soudu?  - iSport TV
Video se připravuje ...

ufounka ( 18. března 2017 12:36 )

Myslím že policie jednala správně. Jak jí měli uklidnit? Vždy by to zřejmě bylo špatně. Zavolali lékařskou pomoc . Určitě nepochybyli.

ufounka ( 18. března 2017 12:28 )

Jsem na straně policie.

kiwi65 ( 16. března 2017 18:04 )

 Kde to žijem?Jak může podávat žalobu na policajty takový individum?Co asi měli dělat s babou ožralou nadoraz,když byla ještě agresivní????Nepatřila náhodou k etniku nemyté pleti?????

AliceNovakova3 ( 16. března 2017 17:46 )

Prostě se nechovala, tak jak měla, tak ji na 11 minut zklidnili. A toto se řeší. Přitom se vůbec pomíjí, že vše vzniklo kvůli jejímu nezřízenému chování, které spíš odpovídá chlapovi. Dnes si může stěžovat kdejaký debil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání