Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zavraždila novorozeného syna a tělíčko hodila na pole: Dostala 15 let

Autor: ČTK ljš - 
27. února 2017
13:40

Za vraždu novorozence potrestal ústecký krajský soud Marcelu B. ze Štětí na Litoměřicku patnácti lety vězení. Matka dvou dětí těhotenství tajila, dítě porodila doma a životaschopného chlapce uložila do igelitové tašky, uvedla obžaloba. Tělíčko našel o měsíc později na poli traktorista.

Žena podle soudu nechodila na těhotenské prohlídky a dítě porodila loni v březnu v bytě, který obývala s bratrem. Životaschopného chlapce neošetřila ani neomyla. „Následně ho zabalila do ručníku, uložila do igelitové tašky s vědomím, že kvůli nedostatku vzduchu dojde ke smrti dítěte,“ řekl předseda trestního senátu Roman Felzmann. Chlapec zemřel zřejmě po několika minutách. Tělo pak podle soudu odnesla asi půldruhého kilometru od bytu a pohodila. O měsíc později našel tělíčko na poli traktorista.

Žena před soudem odmítla, že by dítě zabila úmyslně. Otcem dítěte je její bývalý přítel, se kterým se rozešla tři měsíce před porodem a kterému o těhotenství neřekla. „Měli jsme krizi. Snažila jsem se mu to několikrát říct, ale vždycky jsme se pohádali a on odešel. Myslela jsem, že se všechno vyřeší a vrátí se ke mně,“ řekla už dříve ve své výpovědi. S bývalým přítelem byla těhotná dvakrát už dříve. Ani v jednom případě mu o tom neřekla a podstoupila potrat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání