Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nová fakta o vraždě kmotra Mrázka: Promluvil policista, který ho sledoval

Stojí za vraždou Františka Mrázka státní aparát?
 (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš - 
9. ledna 2017
05:00

Jde zřejmě o nejznámější nevyřešenou vraždu posledních let. Teorií, kdo mohl vlivného kmotra Františka Mrázka 26. ledna 2006 zavraždit, se vyrojilo za posledních 11 let už mnoho. Reportér Josef Klíma ale ve svém pořadu přišel s překvapivým novým svědectvím, podle nějž stopa vede do státního aparátu...

Promluvil totiž bývalý policista Karel T., který měl v té době kmotra za úkol sledovat. Potvrdil, že se obávaný mafián sám začal bát o život. „Že je čím dál nervóznější, to na něm bylo jako patrno,“ řekl.

Od počátku se mluvilo o tom, že Mrázka nechal odstranit někdo z jeho nepřátel. Nevylučovalo se ani, že si na jeho likvidaci mohl někoho najmout uprchlý Radovan Krejčíř. Podle Klímy však nové skutečnosti vyvolávají otázky, zda za vraždou nakonec nestojí někdo jiný než podsvětí.

V den, kdy byl Mrázek zabit, prý totiž záhadně přestaly fungovat kamery jedné zpravodajské služby, které snímaly právě místo činu. A spekulacím nahrává také skutečnost, že od tajné služby také přišel ve stejný den rozkaz, aby Karel T. a jeho parťáci ukončili Mrázkovo sledování. „Tam to bylo bez udání nějakého časového období, takže jsme to brali jako normální. Nenormální ale bylo to, co se stalo potom,“ řekl v pořadu.

Mohl tedy být za vraždou kmotra někdo ze státního aparátu? Vyloučit se to nedá. Mrázek se netajil tím, že má v hrsti krom zločinců i řadu vlivných lidí a jeho archiv, který nikdy nebyl nalezen, je dnes už legendou. Naděje, že se veřejnost a také Mrázkova rodina dozví pravdu, ale trvá. Případem a další víc než desítkou vražd kolem kmotra se údajně zabývá tým Tempus, který se specializuje na odložené případy.

lynx ( 9. ledna 2017 13:12 )

Rád bych připoměl těm stoupům, tady pode mnou, že ministrem vnitra, v době, kdy byl zavražděn F. Mrázek, nebyl nikdo jiný, než velký Standa. A že právě on nahlížel do spisu Krakatice a poté odcházel bílý, jako stěna, jak uvedli vyšetřovatelé a jak to bylo hezky vyobrazeno ve filmu. Mrázek byl zavražděn cca týden poté, co Standa do spisu nahlédl. Není tedy těžké odhadnout, odkud vítr vane. A možná taky tyto skutečnosti mohly mít vliv, na poněkud předčasný Staníkův odchod. Zeptejte někdo Sobotky a Paroubka, o čem se se Staníkem bavili u jeho smrtelné postele. Neměli náhodou strach z toho, že v osvícení Kristem vykecá více, než by sami unesli? Témat by se našlo dostatek. Např. privatizace UNIPETROLU, OKD, Mostecké uhelné, ale také vražd sponzorů Č-SS-D nebo taky Františka Mrázka. Ale jak tady něktečí tupouni tvrdí: "Za všechno může Klaus!"

beavis1 ( 9. ledna 2017 12:21 )

taky si myslím, že pan I bude vědět...

obluda.pb ( 9. ledna 2017 11:43 )

Celou dobu si myslím, že ten kdo M. zastřelil byl placen ze státních peněz - vojenský nebo policejní sniper nebo někdo podobný.

frantaklika ( 9. ledna 2017 10:37 )

článek vycucaný z knihy Kmotr Mrázek, asi okurková sezóna.

konecnik ( 9. ledna 2017 10:36 )

 Mescalin: Hovado, takhle napadat profesora Klause, ktery zavedl trzni hospodarstvi a rovne sance pro vsechny?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání