Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

I tohle udělá obyčejná rachejtle se psem! Děsivé video záchvatu po odpálení římské svíce

Autor: dce - 
30. prosince 2016
05:41

Silvestr se blíží nezadržitelnou rychlostí. A s ním mimo jiné i ohňostroje a potažmo i stovky vyděšených domácích zvířat. Desítky z nich se v noci na Nový rok ztratí a mnoho z nich se domů už nikdy nevrátí. Brazilský veterinář na otřesném videu ukazuje, co může obyčejná římská svíce udělat se psem a rozhodně to není hezký pohled.

Strach a panika. Tak začíná pro mnoho zvířat Nový rok. Stres z nepříjemných zvuků doplněných i světelnými efekty je pro valnou většinu z nich velmi nebezpečný. Ohňostroje, petardy i obyčejné bouchací kuličky, které připomínají výstřely z pistole, je často vystresují až za hranici snesitelnosti.

Mnozí majitelé psů by o tom mohli vyprávět své – psi se třesou pod postelí a nebo dokonce utíkají. Často je pro ně podobná zkušenost smrtící – při útěku je může srazit auto nebo mohou v zimě venku umrznout.

Děsivé video, co taková rachejtle udělá se psem, který trpí epilepsií, na svém Facebooku sdílel brazilský veterinář. Před psem někdo odpálil římskou svíci, kterou seženete i u nás.

Video  Pes se zmítá v epileptickém záchvatu, který vyprovokovala právě odpálená rachejtle.  - Facebook
Video se připravuje ...

Pod videem doplnil i několik rad, jak se se psem na ohňostroj připravit, abyste jeho trápení snížili na minimum. Mimo jiného doporučuje zvíře uzavřít v malé místnosti bez oken, kam nebude tolik doléhat hluk zvenku. Psa pochopitelně neberte ven, pokud je to nutné, mějte ho vždy na vodítku tak, aby se vám nemohl vytrhnout a utéct. V každém případě by pes na sobě měl mít nějakou formu identifikace – registrovaný čip, tetování či známku na obojku. Někteří odborníci radí i speciální vázání kolem těla zvířete, které ho má uklidnit.

pavel215_klafunda ( 30. prosince 2016 12:07 )

Poslal bych na ně úchylnou Kubišovou, že nechali čokla trápit a ještě si to nahrávali na telefon.

janinax ( 30. prosince 2016 11:14 )

Tebe debile prašťit klackem po hlavě.Zakázat rachejtle!!!!

pavel215_klafunda ( 30. prosince 2016 10:35 )

Tohle je silný kafe i na mě a to čokly nesnáším. Měli toho čokla praštit klackem a ne ho nechat takhle trápit.

bcase ( 30. prosince 2016 09:32 )

V tomhle absurdistanu budeme resit, co vsechno nemaji delat slusni lide na Silvestra: nesmi chodit ven pokud nechteji prijit k urazu, musi zavirat zvirata do mistnosti, preparkovat si auta nebo je schovat pod plachtu ci garazi ... musime mobilizovat policii, protoze vybuch rachejtle muze zakryt jiny vybuch .... misto toho aby to prebujela vladni garnitura proste zatrhnula. Co treba protirachejtlovy zakon? Myslim, ze to uplna novinka neni a v nekterych statech uz ji maji. A pritom vybuch rachejtle neni nic moc.Polozit hlavu na kovadlinu a uderit tezkym kladivem do kovadliny, to je vetsi hucak v palici, zejmena, pokud se kladivem netrefi presne do kovadliny.

berlin71 ( 30. prosince 2016 08:32 )

Celi rok slysim jak lide jsou na tom spatne a nemaj prachy, ale jak uhodi silvester tak strili do vzduchu prachy jak o zivot. Bezte uz nekam vy asocialove . Kdyz vidim psy jak se na silvestra boji tak citim jen zlost vy ubozaci . Radeji investujte penize na deti , nemocne lidi a zvirata . Pokud to nedelate tak alespon netrapte nikoho nevyneho vy dementi!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání