Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drama v Zábřehu: Muž házel po lidech ze střechy kameny, policie ho zpacifikovala

Autor: ljš, rys - 
30. listopadu 2016
14:32

Zřejmě se zdrogoval, vylezl na střechu a začal po obyvatelích Zábřehu na Moravě házet kameny. Policie kvůli agresivnímu šílenci musela na dvě hodiny uzavřít centrum města. 

Muž vylezl na střechu administrativní budovy, ve které sídlí například banka, kolem poledne a začal dolů házet kameny. Podle Šumperského deníku se jednalo pravděpodobně o šestatřicetiletého muže, který je ve městě známá firma. Když se napije nebo si dá drogy, tak je agresivní,“ řekl serveru jeden z přihlížejících.

Kolemjdoucí nejprve mysleli, že muž chce skočit dolů a přivolali policisty. Ti záhy zjistili, že muž žádné sebevražedné úmysly nemá. „Vyloženě mu šlo o konforntaci s policisty, po kterých házel nejrůznější předměty, které na střeše našel,“ prozradila policejní mluvčí Marie Šafářová.

Policisté kvůli útočníkovi museli vyklidit celé centrum města a lidé tak měli problém dostat se například na autobusové nádraží. 

Policisté několik hodin s mužem vyjednávali. Nakonec přivolali zásahovou jednotku, která muže zpacifikovala a za pomoci hasičů pak snesla ze střechy. Jakmile z něj vyprchají drogy a alkohol, bude obviněn z útoku na úřední osobu. Při zákroku nebyl nikdo zraněn.

Podobný případ se odehrál v červnu v Praze, kde zfetovaný cizinec házel na lidi cihly z věže budovy skladu Národního divadla. Vyjednavači tvrdil, že čeká, až přiletí drak. Na budově vydržel víc než půl dne. I proti němu musela zakročit zásahovka.

beda88 ( 30. listopadu 2016 16:56 )

máš pravdu, snajpři mohli potrénovat, zvláště, když je to "místní známá firma."

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání