Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Po požáru na prostějovském nádraží našli hasiči mrtvolu: Jde patrně o bezdomovce

Po požáru na prostějovském nádraží našli hasiči mrtvolu: Jde patrně o bezdomovce.
Po požáru na prostějovském nádraží našli hasiči mrtvolu: Jde patrně o bezdomovce.  (Autor: HZS Olomouckého kraje)
Autor: ČTK - 
30. listopadu 2016
07:42

Lidské tělo našli v noci na dnešek hasiči v Prostějově, když zasahovali u požáru odpadu v objektu poblíž místního nádraží. „Okolnosti úmrtí vyšetřuje policie,“ řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Podle informací ČTK šlo zřejmě o bezdomovce. V regionu hasiči časně nad ránem zasahovali také u rozsáhlého požáru domu v Tištíně. Podle informací hasičů se v domě nikdo nenacházel a nikdo nebyl zraněn.

Odpad hořel v objektu ve Sladkovského ulici. „Hasiči během hasebních prací nalezli ostatky lidského těla postiženého požárem,“ uvedl mluvčí. Podle něj kvůli potvrzení úmrtí lékařem na místo přijela také prostějovská zdravotnická záchranná služba.

V Tištíně na pomezí Olomouckého, Zlínského a Jihomoravského kraje začalo hořet po 04:00. K místu se sjeli hasiči z celého okolí. „První ze zasahujících dobrovolných jednotek vzápětí potvrdila zasažení celého objektu s hrozícím nebezpečím možného zahoření i na okolní domy,“ uvedl mluvčí hasičů.

Hasiči nechali oblast odpojit od elektrického proudu a zabezpečili ochranu dalších potencionálně ohrožených přilehlých domů. Příčina vzniku požáru i výše škody se zjišťuje, doplnil Hošák.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání