Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

V Karviné hořel byt v paneláku: Jeden z obyvatel zemřel, druhý se nadýchal zplodin

Autor: ČTK, dce - 
18. července 2016
06:50

Jeden člověk zemřel a další byl zraněn při dnešním požáru v bytovém domě v Karviné-Hranicích. Příčina vzniku požáru je zatím neznámá, škoda činí asi 300.000 korun.

Hasiči vyjížděli k požáru bytu v osmipatrovém domě krátce po 17:30. „Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se již obyvatelé domu pokusili uhasit požár pomocí přenosného práškového hasicího přístroje a vodou z nástěnného hydrantu. To se jim téměř podařilo,“ popsal situaci mluvčí krajských hasičů Petr Holub. Jeden z obyvatel domu se při hašení nadýchal kouře, a musel být ošetřen. Podle velitele hasičského zásahu ale nebyl stav zraněného vážný.

„Hasiči pak za použití dýchacích přístrojů provedli dohašení požáru a odvětrání zakouřené chodby a požárem zasaženého bytu. Následně provedli kontrolu bytů nad místem požáru, zda nedošlo ke skrytému šíření požáru. To se naštěstí nepotvrdilo,“ doplnil mluvčí hasičů.

„Následky požáru jsou tragické: jedna osoba zemřela a jedna osoba se nadýchala zplodin hoření při prvotním hasebním zásahu před příjezdem hasičů. Obyvatelé domu nemuseli být evakuováni. Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. Příčina požáru zůstává v šetření, stejně tak jako příčina úmrtí zemřelé osoby,“ doplnil Holub.

maledivy2016 ( 18. července 2016 07:40 )

Češi jsou národem naprosté lůzy. Lůzy plné zla, závisti, falše a komplexů! Vidím to denně kolem sebe a to nejenom zde na diskusích, ale všude. Cizince člověk pozná na první pohled, usměje se, je slušný a většinou to není kripl jako Češi. Čech je hnusná falešná svoloč která chce mít ze všeho jen prospěch, jak koho napálit, obrat, okrást, pomluvit.. Jste k zblití a opovržení a já děkuji Bohu, že většinu času trávím mimo tu odbornou hnusnou ČR. Bohužel zde mám rodiče. Stydte se pokud vůbec víte, co to je vy lidský odpade.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání