Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Viktor (33) našel na stavbě poklad za miliony: Skončil v base!

Slovenský dělník Viktor při rekonstrukci bytu ukradl úspory majiteli.
Slovenský dělník Viktor při rekonstrukci bytu ukradl úspory majiteli.  (Autor: Policie, archiv)
Autor: lm - 
24. listopadu 2016
15:39

Stavební dělník Viktor (33) má na krku pořádný problém. Při rekonstrukci bytu totiž našel krabici, v níž byly šperky a skoro 2,3 milionu korun v hotovosti a přitom jaksi zapomněl, že krást se nemá. Za to, že si »poklad« přivlastnil, teď stráví minimálně 10 měsíců za mřížemi.

Stavební dělník ze Slovenska Viktor (33) na poklad narazil při rekonstrukčních pracích v bytě Fasala Hussaina v anglickém Bradfordu. Slovák nalezl krabici od bot, v níž majitel ukrýval celoživotní rodinné úspory. Nacházely se v ní šperky a skoro 2,3 milionu korun v hotovosti. O nálezu Viktor majitele neinformoval a poklad si přivlastnil.

Nabytého bohatství si ale dlouho neužíval, majitel totiž ztrátu krabice obratem nahlásil policii a Slovák skončil v klepetech. „Je mi to vážně moc líto. Byl jsem chamtivý. Při práci na mě prostě vypadla ze stropu,“ přiznal se strážníkům. Za peníze si ale už stačil koupit hromadu oblečení.

„Krabice vypadla a on byl ohromen hodnotou položky v ní. Do cesty mu přišlo pokušení a kradl,“ argumentoval u soudu jeho obhájce s tím, že se Viktor k činu přiznal, ač nemuselo být jasné, kdo z přítomných dělníků kradl. Slovákovi to ale bylo marně platné a u anglického soudu vyfasoval 10 měsíců za mřížemi. Hned poté patrně poputuje zpět na Slovensko, kde byl za loupeže odsouzen k 15 měsícům odnětí svobody. Do výkonu trestu ale nenastoupil a utekl. Slovensko na něj proto vydalo evropský zatykač.

pepen ( 24. listopadu 2016 19:52 )

Vážení jste trapný-ani jeden z vás by ten nález nevrátil,jsem si na 100 % jist!!!!Jen ať se objeví nějaký tmavý člověk a je spojen s nějakou krádeží-hned je oheň na střeše-nikdo je nezaměstná-samý si za to můžou atd.!!!Znám jich hodně těch černých ,jak uvádíte jsou to slušní lidé a v bytech čisto-perfektně zařízené byty a makají jsou v pohodě!!!Po roce 1989 v České republice -kdo mohl politici, jejich kumpáni a příbuzný-rozkradli a vytunelovali Česko.Rozdali si majetek všech Čechů v řádech stovek bilionů mezi sebou a co jste dělali frajeři vy!!!Píšete o nich že jsou zloději ,,nejsou černí,,jsou to Češi!!!Píše někdo pakáž Česká zlodějská!!!!Trochu se zamyslete,než začnete urážet-nejsou všichni stejní.

diskutujici ( 24. listopadu 2016 18:22 )

To jmeno je zacerneno proc? Viktor Badzo http://www.thetelegraphandargus.co.uk/news/14918962.Hoard_of_cash_and_jewellery_rained_down_o n_dishonest_builder_during_ceiling_repair_work/

gabreta ( 24. listopadu 2016 17:02 )

Tak to bejt náš občan, tak to by se Šabatová a Dienstbier určitě ohradili, za osočování z trestného činu, našeho vystresovaného dříče, za osočování. Pak by ho třeba Herman mohl navrhnout na státní vyznamenání!

ssjs ( 24. listopadu 2016 16:51 )

Ne, za vše, co se jim děje, mohou vždy a vždy jen bílí...

bafy81 ( 24. listopadu 2016 16:42 )

Pak se ti zm*di diví, že je nechce nikdo zaměstnat a že je diskriminujem. ***, samy si za to můžou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání