Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie dopadla mafiánského bosse ve skříni. 5 let se skrýval ve vlastním domě

Autor: Alexandr Božilov - 
6. října 2016
16:46

Mnoho zločinců se před spravedlností skrývá ve špinavých dírách nebo podzemních tunelech. To však rozhodně není případ italského mafiánského bosse Antonia Pelleho (54). Po 5 letech na útěku ho policie zatkla v jeho vlastním domě, kde měl vskutku originální úkryt.

Antonio Pelle známý pod přezdívkou „Mamma“ si od roku 2008 odpykával ve vězení 20letý trest, který mu soud uložil za členství v mafiánských strukturách a obchodování se zbraněmi a drogami. V roce 2011 se mu však podařilo uprchnout z nemocnice, kam byl převezen kvůli akutním zdravotním potížím. Od té doby se po něm slehla zem.

 

 

Ve středu večer ale spadla klec. Policisté hledaného zločince objevili během prohledávání jeho domu v Kalábrii. Obávaný boss se ukrýval v malém prostoru mezi pokojem svého syna a koupelnou. V místnůstce, odkud nakonec dobrovolně vylezl, policie následně nalezla matraci, větrák, láhve s vodou a peníze.

Video z policejního zásahu ukazuje, jak Pelle vykukuje z vršku velké skříně a mluví s policisty, kterým se následně s rukama za hlavou vzdává.

(video neobsahuje zvuk)

 

Video  Italská policie zatýká obávaného mafiánského bosse Antonia Pelleho.  - Reuters
Video se připravuje ...

 

Jeden ze zasahujících policistů uvedl, že najít ukrytého bosse nebylo vůbec jednoduché. „50 nás prohledávalo dvoupatrový dům, v němž měl Pelle být. Takže jsme museli být velice důkladní a všímaví, abychom našli to místo, kde se ukrývá.“ Policista také připustil, že se všem výrazně ulevilo: „Hledali jsme ho úplně všude a teď je to konečně za námi.“ 

Drogy, zbraně a únosy 

Pelle, který se po svém útěku zařadil mezi 10 nejhledanějších zločinců v Itálii, je považován za hlavu obávané kalábrijské mafie zvané Ndrangheta. Ta vznikla už v roce 1860 a je nechvalně proslulá svými nevybíravými způsoby. Kromě obchodu se zbraněmi a drogami je zločinecký syndikát spojován také například s korupcí, hazardem a únosy. Je veřejným tajemstvím, že v Kalábrii výrazně ovlivňuje i politické dění. Mnozí Italové považují Ndranghetu dokonce za mocnější a nebezpečnější než proslulou neapolskou Camorru.

Fungování Ndranghety dalece přesahuje italské hranice. Prostřednictvím kalábrijských imigrantů má tato zločinecká organizace silný vliv například také v Kanadě, USA či Austrálii. V roce 2007 se Ndrangheta dostala silně do povědomí evropské veřejnosti, když Pelleho muži popravili v restauraci v německém Duisburgu 6 svých nepřátel. 

bibs_7 ( 9. října 2016 10:13 )

No pochopí tohle nekdo? Ve vezení by to byl míval 50x pohodlnejsí. Nadelil si horsí basu nez puvodne dostal, mafijánský italský blbecek.

rbwtrnava ( 6. října 2016 22:52 )

to je hanba, keby tak radsej na mori strielali moslimov

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání