Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Italská mafie vyhlásila válku uprchlíkům! Cosa Nostra je střílí na ulici

Autor: vk, vk, erd, erd - 
24. dubna 2016
20:39

Italská mafie Cosa Nostra (z it. Naše věc), za jejíž sídlo je považováno město Palermo na Sicílii, se rozhodla uprchlickou krizi řešit po svém. Bojí se totiž, že jim budou uprchlické gangy narušovat byznys.

Strach je to svým způsobem oprávněný. Společně s chudými migranty totiž do Itálie pronikly také kriminální živly z Afriky. Jeden ze členů Cosa Nostry, nájemný zabiják Emanuele Rubino (28), se tedy neváhal chopit zbraně a přímo na ulici za bílého dne postřelil nic netušícího mladíka z Gambie, Yusapha Sussu (21), který se mu zrovna připletl do cesty.

Naštěstí kulka nezasáhla mozek a mladík bude v pořádku. Rubino skončil bezprostředně po incidentu ve vazbě.

„Palermo už dávno není italské, už není ani evropské. Když se procházíte po městě, cítíte se spíš jako v Istanbulu nebo v Bejrútu než v Evropě,“ řekl pro britský Daily Mail Leoluca Orlando, místní starosta.

jiri.k ( 30. dubna 2016 22:51 )

To je primitiv, když ani nezná pravopis. Asi raději vojede spolu s kámošema ovci, nebo kozu. Spíš než lesní směs to bude pouliční směs, podvraťák.

jiri.k ( 30. dubna 2016 22:47 )

Už sis pohonil ty erekční tupej drbane?

lynx ( 25. dubna 2016 12:56 )

Amatérská práce. Apropos. Cosa Nostra nemá rychlé čluny, aby svůj a evropský problém vyřešila už na moři? Amatéři.

jari2 ( 25. dubna 2016 12:49 )

musím souhlasit s bac-bum-bac, sice jsem navštívila toto " městečko" v roce 2002, ale nejspíš se zmenšilo vlivem menšího mozku dnešních novinářů. A škoda, že není taková Sicilská Cosa nostra u nás. Vznikla v době, kdy Sicílii okupovali Arabové a později Francouzi.Kvůli obraně se začali zakládat ozbrojené skupiny, kdy chránily majetek bohatých velkostatkářů před revoltou sedláků. Sicílie byla daleko od vlády sídlící v Římě, a tak měla mafie volné pole působnosti.

kurna1 ( 25. dubna 2016 10:21 )

Tak je to správné a tak to má být

Zobrazit celou diskusi