Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na vraha na útěku vypsána odměna: Pozabíjel 8 lidí včetně 3 dětí, vyvraždil 4 domy

Autor: ČTK, haj - 
24. dubna 2016
09:20

Šílený střelec v americkém Ohiu v pátek vtrhl hned do čtyř domů a zabil osm lidí. Policie zatím strůjce masakru nedopadla, ale vyšetřování vzal do svých rukou také jistý ohijský podnikatel. Nabídl totiž za informace, které by vedly k zatčení vraha či vrahů, odměnu ve výši 25 000 dolarů (601 000 Kč).

Vyšetřování je stále v počátečních fázích a k žádným zatčením nedošlo,“ uvedl podle Reuters v prohlášení ohijský prokurátor a místní šerif. Majitel luxusních steakhousů Jeff Ruby nabídl 25 000 dolarů za informace, které povedou k zatčení a odsouzení osoby nebo osob odpovědných za tento čin, uvedli státní a místní činitelé v pozdějším sdělení.

Sedm dospělých a jeden mladistvý byli v pátek všichni střeleni do hlavy. Tři děti ve věku od čtyř dní do tří let byly na místech tragédie nalezeny živé.

Ohijský generální prokurátor v pátek uvedl, že si není jistý, zda jde o čin jednoho či více pachatelů. Sebevraždu žádná z obětí nespáchala, uvedli činitelé. Vyšetřovatelé vyslechli desítky lidí. Ty, kdo se na krveprolití podíleli, je podle nich třeba pokládat za ozbrojené a extrémně nebezpečné osoby.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi