Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tragédie na Chomutovsku: Zoufalá matka (†45) mohla syna autistu (†20) zabít léky, měla k nim přístup

Autor: Helena Lacinová - 
5. září 2016
21:06

Strašná představa. Jak zoufalá musela být matka (†45) z Chomutova, když vzala svého autistického syna (†20) a odešla s ním na železniční přejezd, aby je oba rozmetal projíždějící vlak. O autistu s agresivními projevy se totiž měla postarat sama, protože ve stacionáři o něj pečovat už nemohli. Žena smrtí svou a svého dítěte vyjádřila protest proti tomu, jak se stát o podobné případy stará.

„Mohla kluka otrávit prášky, jako zdravotní sestra k nim měla přístup. To by ale pro mladšího syna (14) byla máma vražedkyně a byla by stíhána. Svým zoufalým činem, tak jak to provedla, ukázala opravdu na problém s lidmi nemocnými agresivní formou autismu,“ míní známá zoufalé ženy, která si přála zůstat v anonymitě.

Poznamenala, že v dopisu na rozloučenou mladšímu synovi to prý kromě vzkazu »Bez nás ti bude líp« napsala. Případ převzali krajští kriminalisté, protože obecně jde o vraždu a sebevraždu. „Jde o citlivý případ a obrovskou rodinnou tragédii a nebudeme nic potvrzovat ani sdělovat,“ řekla policejní mluvčí Alena Bartošová s tím, že potvrdí jen to, že případ převzali krajští kriminalisté.

K činu se žena rozhodla poté, co jí v zařízení, kde o syna pečovali, řekli, že se o něho nemohou kvůli jeho stoupající agresivitě dále starat. Zdůvodnili to zrušením klecových lůžek v roce 2008, kde by jinak mohl být izolován. A tudíž se musí o syna autistu postarat sama.

Chystala proto výpověď ze zaměstnání, pracovala jako zdravotní sestra v nemocnici, a chtěla situaci nějak řešit. Ale nakonec si spočítala, že řešení neexistuje… K tragické události došlo 24. srpna po 20. hodině na nechráněném přejezdu mezi zooparkem a Kamencovým jezerem.

Tam projíždějící nákladní vlak srazil muže a ženu. Policistům do druhého dne trvalo, než zjistili, o koho jde. Ani jeden u sebe neměl doklady. A posléze se začal rozkrývat dramatický rodinný příběh…

Zoufalství ženy umocňoval fakt, že musela kvůli synu autistovi opustit své zaměstnání. Plánovala podat výpověď na gynekologicko-porodnickém oddělení Nemocnice s poliklinikou v Chomutově, kde pracovala ráda. „K rodičkám byla milá,“ napsala jedna z nich do veřejné diskuse. Stejně tak ji hodnotili kolegyně a lidé, kteří ji znali. Milá, vstřícná, obětavá.

aXor ( 20. ledna 2019 13:54 )

Děláš si srandu, že zastáváš lidí, kteří ani neví, že jsou lidi? Ty by ses staral o takového retarda, který by ti kompletně zruinoval život? To je prostě západní demokracie - právo na život i těm, kteří si nedokážou ani uvědomit, že jsou lidi a jen obtěžují druhé. Je to děs, kam jsme to dopracovali, já jsem pro krátký proces - tak jak to dělali staří Sparťané. Je to pro všechny lepší, což dokazuje i tento případ, jen je mi líto té matky, že ji to individuum zničilo život, jen kvůli tomu, že v západní demokracii má na život právo každý a každý musí mít svoje práva, jinak by ty klece nezrušili.

petrw ( 9. prosince 2018 12:38 )

ja bych ho asi umlatil vareckou z me tka takovy nerad potřebuje leky nika70 aby brzy odesel do vecnych lovist!

majojo ( 6. září 2016 13:46 )

To je mi teda logika! Nemusela zvolit trýznivou smrt pod koly vlaku, vždyť ho mohla jemně a tiše otrávit!

agalii ( 6. září 2016 13:32 )

Plete do toho cikanku, protože vy cikáni (bílý by se neozval)máte ve všem tady privilegia. Takže jsem si na 200% jistá, že vy byste dostali na takto nemocné děcko tolik peněz, že byste si mohli dovolit i soukromou léčebnu. Je to tady bordel. Bílý se musí s problémama poprat sám, vy se poperete s úřadama a dostante tolik peněz, že si tu žijete jak prasata v žitě..na úkor nás bílých. Takže být váma tak držím hubu a krok

zvonik54 ( 6. září 2016 02:43 )

 Smutné na případu je, že společenství lidí (stát), ve kterém matka žila a porodila, nastavilo zákony tak sobecky, že matka spadla z optimistického opojení tzv. ekonomické demokracie do beznadějné situační letargie, kdy pořešila svou situaci jako JEDINÝ možný odchod ze života předčasně. To je její volba nad ortelem, který tato společnost vynesla nad ní a jejími syny nastavenými zákony. Nedával bych nikdy vinu jí, ale právě té sobecké společnosti. Ona jen urychlila ukončení své životní cesty a svého syna, poněvadž ji společnost vyřadila. A vy všichni jste tu společnost vytvořili! Čili kecy, o tom jak je to hrozné, si nechte a pohleďte do zrcadla, až půjdete zase volit!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání