Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie postřelila pečovatele autisty, ležel přitom se zdviženýma rukama na zemi

Pečovatel ležel na zemi a měl ruce zdvižené. Přesto byl postřelen.
Pečovatel ležel na zemi a měl ruce zdvižené. Přesto byl postřelen.  (Autor: Reprofoto WSVN)
Autor: ČTK - 
21. července 2016
19:15

Americká policie čelí dalšímu skandálu kvůli přístupu k černochům. Na Floridě policisté postřelili černošského pečovatele, který se snažil utišit rozrušeného autistu. Incident prověřuje prokuratura.


Případ se odehrál v pondělí. Autista odešel s hračkou kamionu z ústavního domova a pečovatel Charles Kinsey se za ním vydal, aby ho přivedl zpět. Jistý svědek si scény povšiml a ohlásil policii, že se jistý muž chce zastřelit.

Policie Kinseyho i s jeho svěřencem obklíčila. Kinsey si lehl zády na zem, zvedl ruce nad hlavu a na policisty volal, že je pečovatel. Snažil se jim také vysvětlit, že muž sedící u něj je autista a v ruce nedrží zbraň, ale hračku v podobě kamionu. Policie i tak vystřelila a Kinseyho zranila na noze.

„Dokud budu mít ruce ve vzduchu, nebudou na mě střílet. To jsem si myslel. Nebudou na mě střílet. Jak jsem se mýlil, citovala agentura AP Kinseyho, který se ze střelného poranění zotavuje v nemocnici.

Kinsey se během incidentu, který byl natočen na mobilní telefon, snažil pacienta uklidnit. Lehni si na břicho,“ řekl mu. „Drž hubu!“ odpověděl očividně rozrušený autista. „V ruce má hračku kamionu. Hračku!“ volal Kinsey opakovaně na policisty.

Spojenými státy v posledních týdnech otřásá vlna demonstrací proti kontroverzním zásahům, při kterých policisté zastřelili černochy. V Dallasu se pak jeden z protestů v polovině července proměnil v masakr, když černošský útočník zastřelil pět policistů.

zkzkz ( 21. července 2016 19:51 )

 Kreténi ušáci

petr1982 ( 21. července 2016 19:43 )

Ti policajti v Americe jsou úplní kreténi, nebo spíš rasisti. jak můžou střílet, když má ruce nahoře?

kerloss ( 21. července 2016 19:36 )

A co ted rekne vypatlany Obama? bUDE SE RVAT ZA CLOVEKA CO LEZEL NEMEL ZBRAN A RUCE MEL NAHORE A POLICISTA HO STEJNE STRELIL? Co si o takovych vypatlancich mame myslet? ze jsou to policiste co si chtej zastriolet do zivych tercu lidi??? Nic jineho v tom uz nevidim asi maji sazky kdo koho zastreli a kolik a kdo z nich bude nejlepsi. Ted jeste cernocha ktery bude slepi a bez rukou a nebude moct dat ruce vzhuru tak ho odprasknou. A nektere mesta v CR si berou ty americke policejni grazli za vzor, staci se podivat ktere mesta maji americke policejni auta a snaha mest je urcite takova ze chtej byt jako amici.

Zobrazit celou diskusi