Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Policie našla autistu Kubu (10), který zmizel z dětského hřiště

Policie našla malého autistu Jakuba V.
Policie našla malého autistu Jakuba V.  (Autor: Foto: Policie ČR)
Autor: haj - 
26. srpna 2016
20:32

Policie prosila veřejnost o pomoc s pátráním po malém autistickém chlapci Jakubovi V. (10) z Prahy 4, rázem ho ale našla. V pátek ráno zmizel z dětského hřiště a od té doby nebyl k nalezení. Navíc to není poprvé, co kluk podobně zmizel.

Pohřešovaný hoch Jakub V. si dnes v dopoledních hodinách hrál na dětském hřišti v Daškově ulici v Praze 4 Modřanech. Pak ale zmizel a od té doby o něm nikdo nevěděl.

Hubený chlapec je vysoký 134 až 135 cm a je mu deset let. Má plavé vlasy a modré oči. Na okolí může působit poněkud zvláštně, jelikož trpí mírnější formou poruchy autistického spektra.

„Má velkou zálibu v cestování a v předchozích případech pohřešování byl vždy nalezen v dopravních prostředcích metropole,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Tentokráte tak policie hledala nejvíce v oblasti nádraží a v prostředcích městské i meziměstské hromadné dopravy. Spolu s příbuznými dítěte kriminalisté prohledali desítky míst.

Krátce před půl devátou se pražské policii naštěstí ozvali jejich kolegové z Olomouce. Ti informovali o tom, že je malý cestovatel v pořádku. Nalezen byl na olomouckém nádraží. Příběh se tak dočkal šťastného konce a dítě poputuje co nejdříve k rodičům.

Pohřešovaný autistický chlapec Jakub V. Pohřešovaný autistický chlapec Jakub V. | Foto: Policie ČR

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání