Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zdenička (16) ze Žďárska záhadně zmizela. Pomozte ji najít

Policie pátrá po šestnáctileté Zdeničce Blahové.
Policie pátrá po šestnáctileté Zdeničce Blahové.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš - 
29. srpna 2016
17:55

Prohledali nemocnice, nádraží i restaurace, po šestnáctileté Zdeňce Blahové ze Žďárska se ale slehla zem. Zoufalá rodina se ji spolu s policií snaží najít už od čtvrtka, zatím bohužel marně.

„Šestnáctiletá dívka s trvalým bydlištěm na Žďársku byla naposledy viděna ve čtvrtek 25. srpna ve večerních hodinách v místě bydliště, odkud odešla, a od té doby o sobě nepodala žádnou zprávu,“ uvedla policejní mluvčí Monika Pátková.

Policisté po Zdeničce okamžitě po oznámení vyhlásili celostátní pátrání. „Prověřili zdravotnická zařízení, autobusová a vlaková nádraží a zastávky, restaurace a další místa, kde by se pohřešovaná mohla nacházet. Do současné doby se ale dívku nepodařilo vypátrat,“ dodala mluvčí.

Zdeňka je hubené postavy, vysoká 161 centimetrů. Má dlouhé rovné blond vlasy česané dozadu a hnědé oči. Z domu odešla oblečená do černo-šedého pruhovaného trička s krátkým rukávem, modré mikiny s kapucí s oranžovou výšivkou slona na přední straně a dlouhých černých legin. Na nohou měla černé tenisky nebo černo-šedé gumové pantofle. S sebou si vzala černou kabelku přes rameno se vzorem pravděpodobně americké vlajky.

„Žádáme občany, kteří pohřešovanou dívku viděli nebo by mohli sdělit jakoukoli informaci o tom, kde se v současné době nachází nebo pohybuje, aby se přihlásili na lince 158 nebo na nejbližší služebně policie,“ uvedla mluvčí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání