Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vrah Valentyny z Liberce měl na nohou igelitové sáčky: Tělo vyhodil z okna a odtáhl do řeky

Autor: ljš - 
13. srpna 2016
05:00

Křičela »On mě zabije!« a pak přišlo ticho. Čtyřiadvacetiletou Valentynu P. našli policisté po dvoudenním pátrání mrtvou. Neznámý muž, zřejmě její vrah, ji po hádce vyhodil z okna a pak její tělo ukryl.

Pátrání po čtyřiadvacetileté Ukrajince začalo ve středu před půlnocí. Sousedé z bytu na libereckém sídlišti, kde bydlela, nejprve slyšeli drsnou hádku. "Já říkám: Vali, ty mě slyšíš? Ty mě slyšíš? A ona: Pomoc, pomoc! On mě zabije! A potom už nic neříkala," popsala televizi Nova žena z vedlejšího bytu.

Další svědek pak viděl, jak Valentynino tělo vypadlo z okna ve zvýšeném přízemí na betonovou zídku. Vzápětí za ní skočil muž, který ji odnesl pryč. Vše nasvědčuje tomu, že žena nevypadla ani nevyskočila, ale byla oknem vyhozena. V té době byla už zřejmě mrtvá nebo v bezvědomí, protože se nijak nebránila a tělo působilo bezvládně.

Policisté pak v bytě našli velké množství krve a stop po násilí a také pětiletého vyděšeného chlapce. Netušili ale, kam mohl pachatel ženu odnést, a tak po ní vyhlásili pátrání. Nejčernější obavy se bohužel naplnily v pátek večer, kdy byly její ostatky nalezeny pod frekventovanou křižovatkou v korytě Nisy.

Podle televize vše nasvědčuje tomu, že muž tělo od domu odnesl, shodil do řeky a pak ho vodou táhl až pod křižovatku. Následně se prý do bytu vrátil, zřejmě aby zahladil stopy. Když ho sousedé viděli vyskočit z balkonu, měl totiž prý na nohou igelitové sáčky. Musel jednat velmi rychle.

Policisté nyní pátrají nejen po samotném pachateli, ale také po důležitém svědkovi. "Policistům značně pomohl svými informacemi i muž, který se údajně v inkriminovanou dobu - tedy kolem 23. hodiny dne 10. 8. 2016, pohyboval v ulici Vaňurova poblíž laviček a kontejneru na odpadky. Žádáme jej, aby se nakontaktoval na policisty, buď prostřednictvím linky 158, nebo se obrátil na jakoukoliv policejní služebnu," uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

kukuku ( 13. srpna 2016 16:47 )

Stačí napsat dopis, přivázat cihlu a vhodit oknem na úřadovnu policie - ty omezený dementní debile.

mistr_yoda ( 13. srpna 2016 13:26 )

Ty debile, jak v dnešní době můžeš něco nahlásit anonymně?

koIomajzna ( 13. srpna 2016 12:54 )

V tom případě lžeš buď teď, nebo jsi lhal v 107. Nebo jsi klon.

koIomajzna ( 13. srpna 2016 12:21 )

Po mě to tvoje žena chtěla taky, když jsi byl v ústavu. A po kámoších taky.

koIomajzna ( 13. srpna 2016 12:19 )

Co to zase píšeš za debilitu, zdenkku?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání