Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ztratil se Vilém (27) ze Zlína. „Byli jsme v kontaktu, je to šok,“ říká maminka

Ztratil se Vilém Válek (27), svědci mohou volat na číslo 158.
Ztratil se Vilém Válek (27), svědci mohou volat na číslo 158.  (Autor: Policie ČR/Facebook)
Autor: bud - 
25. srpna 2016
20:02

Zřejmě osobní a finanční problémy přiměly Viléma Válka k tomu, aby se ostatním ztratil z očí. Myslí si to jeho maminka, se kterou se Blesk.cz spojil. Vilém je nezvěstný od 18. srpna, naposledy ho viděla kamarádka ve zlínském obchodním centru Zlaté Jablko. Policie po něm vyhlásila pátrání. Svědci, kteří ho uvidí, mohou kontaktovat policii na čísle 158.  

Sedmadvacetiletý Vilém je už několik dnů nezvěstný. S rodiči doposud pravidelně komunikoval, teď o něm ale nikdo nemá žádné informace. „Jsme z toho v šoku, celá rodina. Velmi těžce se o tom mluví,“ řekla Blesk.cz jeho maminka Jana.

„Dva roky už doma nebydlel, nestýkali jsme se pravidelně. Ale byli jsme stále v kontaktu. Dostihly ho finanční problémy a ztráta zaměstnání a myslím si, že se nedokázal srovnat s realitou,“ uvedla maminka. Podle ní za zmizením stojí jeho osobní problémy. S těmi by mu chtěla rodina pomoci.

Mám pocit, že nechce být nalezen. Ale doufám, že si ho někdo všimne. My jsme udělali, co šlo,“ říká Válková, která si myslí, že se její syn stále pohybuje na Zlínsku. Mělo ho tam vidět několik svědků. Rodina proto věří, že se mu nic nestalo.

Ztratil se Vilém Válek (27), svědci mohou volat na číslo 158. Ztratil se Vilém Válek (27), svědci mohou volat na číslo 158. | Facebook

Zanechal omluvný dopis

Policie po Vilémovi pátrá, ale zatím bez úspěchu. „Hledaný muž je vysoký asi 185 cm, střední postavy, má černé vlasy sčesané na pravý bok, hnědé oči a krátce střižené vousy. Na ruce nosil černý kožený pásek široký asi 5 cm. Popis jeho oblečení v době odchodu z domu se nepodařilo zjistit. Mobilní telefon nechal doma,“ sdělila Monika Kozumplíková ze zlínské policie.

Podle informací policie bydlel Vilém se svým přítelem, který doma nalezl tři omluvné dopisy určené jemu a rodině. Více stop po sobě nezanechal.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání