Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragická nehoda na D5: Řidič vjel do protisměru a srazil se s kamionem. Na místě zemřel

Autor: ČTK ljš - 
17. srpna 2016
22:56

Jeden člověk dnes zemřel a další lidé se zranili při nehodě kamionu a tří osobních aut na dálnici D5 nedaleko Mýta na Rokycansku. Nehoda uzavřela na několik hodin provoz na dálnici v obou směrech. Řidiči mohli začít úsekem znovu bez omezení projíždět až krátce před 22:00.

Nehoda se stala kolem 48. kilometru dálnice. V tomto úseku je delší dobu uzavírka kvůli rekonstrukci dálnice ve směru z Prahy na Plzeň, doprava je proto běžně svedena pro oba směry do pruhů vedoucích do Prahy. Kvůli nehodě se zastavil provoz úplně. Záchranáři žádali řidiče, aby sjížděli ve směru na Prahu v Mýtě a ve směru z Prahy v Cerhovicích. I tak se na dálnici tvořily kolony.

 

„Předběžné výpovědi svědků naznačují, že řidič Škody Felicie zřejmě vjel do protisměru a srazil se tam s kamionem,“ řekla policejní mluvčí Martina Korandová. Podle mluvčí hasičů Pavly Jakoubkové se pak kamion převážející náklad štěpky převrátil na bok a štěpka se vysypala na Škodu Fabii. V ní se lehce zranila jedna žena středního věku, kterou převezla sanitka do rokycanské nemocnice se zhmožděnou páteří.

 

„Smrtelné zranění utrpěl sedmašedesátiletý muž jedoucí ve Škodě Felicie, která se převrátila na střechu,“ uvedl mluvčí záchranné služby Vítězslav Sladký. Vrtulník pak převezl do nemocnice sedmiletého chlapce s otřesem mozku, dítě je mimo ohrožení života, dodal. Bez zranění se obešla posádka Citroënu.

 

„U převráceného kamionu jímáme hydraulický olej. Potom bude nutné ve spolupráci s dálniční údržbou silnic přeložit vysypanou štěpku, uklidit a zamést vozovku a také postavit kamion na kola,“ popsala Jakoubková. Na místě pomáhali i středočeští hasiči z Hořovic.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání