Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Prokletá silnice u Horažďovic: Před dvěma lety tam osiřela Esterka, teď čtyři děti

Autor: ljš - 
2. srpna 2016
17:29

K řadě pomníčků na silnici z Horažďovic do Plzně přibude bohužel další. V neděli vzal nehodami nechvalně proslulý úsek mámu a tátu čtyřem dětem z Rokycanska. Jsou to přitom pouhé dva roky, kdy na stejném místě došlo k tragické nehodě, při níž osiřela dvanáctiletá Esterka.

Úsek silnice číslo 188 mezi Defurovými Lažany a Velkým Borem je i přes svou přehlednost mezi místními známý výskytem častých nehod. Šestadvacetiletá Ukrajinka, která žije podle informací Blesk.cz na Horažďovicku, zde ale přesto bohužel ostražitá nebyla.

Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost jízdy, nezvládla řízení a dostala se do smyku. „Již na rovném úseku pak přejela do protisměru, kde čelně narazila do osobního auta značky Peugeot, které řídil 42letý muž,“ popsala nehodu policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Řidič bohužel i se svou manželkou na místě zemřel, jejich tříletá dcerka skončila ve vážném stavu v nemocnici. Později se ukázalo, že manželé měli ještě další tři děti. Z nich i zraněné holčičky se tak rázem staly sirotci.

Podobný osud přitom bohužel na této silnici potkal před dvěma lety i tehdy dvanáctiletou Esterku. Když ji její maminka (†42) vezla do školy, předjížděla stroj silničářů, dostala smyk a narazila do stromu. Holčička přežila bez zranění, ale stal se z ní také sirotek. Tátu totiž ztratila už jako novorozeně při tragické nehodě u nedalekých Katovic.

Úsek mezi Velkým Borem a Defurovými Lažany je bohužel nehodami proslulý. Úsek mezi Velkým Borem a Defurovými Lažany je bohužel nehodami proslulý. | Google Maps
 

moiaza ( 3. srpna 2016 08:24 )

Silnice je v pořádku. V pořádku ovšem nejsou řidiči. Arogantních sebejistých božích hovádek je čím dál více.

nezadat1 ( 2. srpna 2016 17:56 )

Ho+vno prokletá,nezodpovědní idio+ti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání