Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Perník je moje láska. Pražák napadl policisty, kteří proti agresorovi použili slzák

Perník je moje láska. Pražák napadl policisty, kteří proti agresorovi použili slzák
Perník je moje láska. Pražák napadl policisty, kteří proti agresorovi použili slzák  (Autor: Městská policie Praha)
Autor: dce - 
9. srpna 2016
10:17

Horké chvilky zažili strážníci pražské městské policie v sobotu odpoledne. Nahlášený zlodějíček u sebe totiž měl drogy a před strážníky po bizarní konverzaci začal utíkat. Nakonec je dokonce napadl a zatýkání vzdoroval tak agresivně, že musel být použit i slzotvorný sprej.

Původně strážníci v ulici Nad Palatou prověřovali hlášení o podivně se chovajícím muži, který se vkrádá do zaparkovaných aut. Třicetiletého muže skutečně našli jen o ulici dál. Na otázky strážníků ovšem odpovídal nesouvisle a choval se celkově zmateně.

Strážníkům například uvedl, že chtěl vozidla ukrást. Při rozhovoru s nimi najednou vytáhl z kapsy kalhot mobil a tabatěrku. Když se ho strážníci zeptali, co v ní má, odpověděl: ‚Svoji lásku.‘ Poté krabičku otevřel a vytáhl z ní tři sáčky s bílým práškem,“ uvedla mluvčí městských policistů Irena Seifertová.

Strážníci se ho pochopitelně zeptali, co v nich je, ale to už jim muž neřekl. Když ho nakonec vyzvali, aby je položil na zem, otočil se a utekl. Při běhu po chvíli odhodil tři sáčky na zem a pak se i zastavil.

„Otočil se a pokusil se strážníka udeřit pěstí do obličeje. Agresivita muže se stupňovala, hmaty, chvaty nebyly účinné, pomohl až slzotvorný prostředek. Poté mu byla ještě nasazena pouta,“ dodala Seifertová. Následně bylo zjištěno, že v sáčcích byl pervitin.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání