Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Naděje vyhasly pod hladinou: Záchranáři našli tělo chlapce (†12), který utonul v Břeclavi

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: ČTK ljš, lm, shp - 
2. srpna 2016
11:11

Skupina starších dětí dováděla v pondělí večer u řeky Dyje, když jedno z nich spadlo do vody. Dvanáctiletý chlapec se podle svědků bohužel nevynořil. Usilovně po něm pátrali záchranáři. V úterý bohužel našli jeho tělo bez života...

Záchranáři v Břeclavi pátrali po dvanáctiletém chlapci, který v pondělí krátce před 19:00 spadl do vody a nevynořil se. Starší děti něco podnikaly na břehu řeky Dyje a jedno z nich spadlo do vody. Podle jihomoravských hasičů chlapec skočil do splavu a již nevyplaval.

Na místo vyjeli potápěči, chlapce se ale najít nepodařilo. Ve 22 hodin tak bylo pátrání z důvodu tmy přerušeno a znovu se rozběhlo v úterý v 10:00. Na místě byla vodní záchranná služba, policejní potápěči i hasiči, k dispozici mají tři čluny.

Naděje bohužel nadobro vyhasly v úterý před 11. hodinou. Záchranáči nalezli tělo utonulého 12letého chlapce, po kterém pátrali od pondělního večera. „Na rakouské straně se našlo i tělo hledaného 34letého muže,“ řekla policejní mluvčí Kamila Haraštová.Tělo chlapce se nalezlo pod splavem, kde se neštěstí stalo. Policie zpřesnila informace, jak se událost stala.

Bohužel stejný osud potkal i dívku, která se koupala v řece Jihlavě a z neznámých příčin zmizela pod vodní hladinou. Hasiči vyrazili na místo se třemi čluny a vzlétl i vrtulník s leteckými záchranáři. I přes intenzivní prohledávání vodního toku nalezli dívku až přivolaní policejní potápěči. Žena strávila pod hladinou dvě hodiny a již jí nebylo pomoci.

kravanebeska ( 2. srpna 2016 09:37 )

Treba maledivy2016, to je sr.acka jako hrom a ne a ne se utopit ci splachnout

maledivy2016 ( 2. srpna 2016 06:16 )

Lidi je jakoby sračček!

joanna5 ( 1. srpna 2016 21:43 )

...bylo jí prý 20 roků, o půl třetí se utopila a o půl čtvrté slaňovali složitě policejní záchranáři z vrtulníku do řeky - to neví nikdo proč, to nikdo nechápal, když už na řece byly čluny atd..... http://brnensky.denik.cz/nehody/zena-se-koupala-pak-se-nad-ni-zavrela-hladina-potapeci-prohledavaji- dno-reky-20160801.html

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání