Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž a žena ukradli ve vlaku půl milionu: Policie je dopadla v Ostravě

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Karel Kopáč)
Autor: ČTK ljš - 
29. července 2016
13:11

Vyhlédli si ve vlaku spolucestujícího a okradli ho o půl milionu korun. Čtyřiadvacetileté ženě a stejně starému muži hrozí až osmileté vězení. Dopadeni byli i díky všímavosti stevarda v Ostravě a většinu ukradených peněz se podařilo oběti vrátit.

Ke krádeži došlo na trati mezi Zábřehem a Pardubicemi. Sedmadvacetiletý muž, který vlakem cestoval, neočekávaně vystoupil v Pardubicích, protože si potřeboval vyřídit telefonát. „Vzal s sebou však pouze jedno zavazadlo a příruční tašku zapomněl ve vlaku. V zavazadle byly uloženy nejen doklady, platební karty a další věci, ale zejména nemalá finanční částka přesahující 500 000 korun, která byla v cizí měně,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

 

Obviněná žena a muž, kteří vlakem rovněž cestovali, podle mluvčí peníze sebrali a na místě nechali jen tašku. Obou si ale všiml pozorný stevard, kterému neušlo nejen to, že v Pardubicích původně žádný cestující vystoupit neměl, ale i skutečnost, že oba obvinění žádali o zajištění taxi z Ostravy a nakonec vystoupili už v Zábřehu na Moravě.

Stevard policistům cestující poměrně dobře popsal a oba tak byli hned další den zadrženi v Ostravě. Kriminalisté zajistili téměř celou odcizenou částku, kterou již vrátili majiteli.

Ostravský policejní komisař už muže i ženu obvinil z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Oba se k činu přiznali.

nick55 ( 29. července 2016 14:53 )

Proč ten blb nepožádal výpravčího v Pardubicích o zajištění tašky v Zábřehu za součinnosti policie ? Proč Policii hned nevolal a to byly ty eura tedy padělky, že jsou zadržení obviněni z padělání atd ?? Tvl, to jsou informace

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání