Už přes měsíc prošetřují policisté z místního oddělení Řepy případ krádeže hotovosti z baru v ulici Makovského. „K události došlo konkrétně patnáctého června nad ránem, kdy personál jednu ze zákaznic uzamkl zřejmě nedopatřením v provozovně,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Video
Video se připravuje ...

Žena v baru se nejprve občerstvila, pak ukradla peněženku i s doklady a utekla. Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Rychle najíst, napít a jít

„Žena pak brouzdala barem přibližně dvacet minut sem a tam, což je zřejmé ze záběrů bezpečnostních kamer. Zprvu dokonce vypadala možná až trošku bezradně. Avšak zanedlouho si žena s vyvstalou situací poradila po svém,“ popsal dále Hulan.

Podle záznamů bezpečnostní kamer žena nejprve začala prohledávat prostor za barem, přičemž si stihla připravit i drink, který posléze průběžně usrkávala. V závěru nedobrovolného pobytu stihla dokonce i něco malého zakousnout.

Pomozte policii v pátrání

„Nakonec si přisvojila nalezenou kasírtašku s hotovostí přesahující patnáct tisíc korun, vyskočila oknem na přilehlý trávník a odešla neznámo kam. Událost prošetřují místně příslušní policisté pro trestný čin krádež, za který hrozí hledané v případě jejího vypátrání a odsouzení až dva roky vězení,“ dodal Hulan.

Policie veřejnost prosí o pomoc v pátrání. Pokud by někdo ženu poznal, ať zavolá na linku tísňového volání 158.