Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rozhovor s příbuzným vražedkyně z Tesca: Její adoptivní máma se zhroutila

Autor: nec, dce - 
24. července 2016
05:00

Chtěla se stát zdravotní sestrou a zachraňovat životy, místo toho z ní je ale vražedkyně! Michala S. (33) ve čtvrtek bezdůvodně zaútočila na ženu (†54) v obchodním centru na Andělu a ubodala ji. V sobotu skončila ve vazbě. Za vraždu jí hrozí 18 let. Blesku se podařilo kontaktovat jejího příbuzného, který prozradil, jaká Michaela ve skutečnosti byla.

Jaké měla Michala S. dětství?

Michala byla adoptovaná, a to už když byla ještě hodně malá. Její adoptivní rodiče si ji vzali, myslím, rovnou z kojeneckého ústavu a dali jí jméno Karolína. Měla i bratra a působili jako relativně šťastná rodina. Žila s nimi až do jejích 22 let.

Co se stalo potom?

Michala dostudovala Střední zdravotnickou školu Rumburk, toužila se osamostatnit a odjela do Prahy s tím, že se chce stát zdravotní sestrou nebo, pokud si dobře pamatuji, jeptiškou. Prvních několik let spolupracovala s Kongregací Milosrdných sester svatého Karla Boromejského v Praze, pak od toho upustila a začala se věnovat práci zdravotní sestry. Adoptivní rodiče její odchod nesli těžce a poté, co do hlavního města odešla, jejich vztahy ochladly a vídali se velice málo.

Zachovala se někdy agresivně vůči rodině nebo někomu jinému?

Nepamatuji si. Nikdy jsem ji neslyšel, že by zvýšila hlas nebo se na kohokoliv utrhla. Pokud se pošťuchovali s bratrem, tak to bylo většinou v rámci sourozenecké rivality, ale jinak vůbec. Naopak byla citlivá a snažila se každému pomoci.

Věděli jste v rodině, že trpí psychickou poruchou?

Ano, věděli. Nešlo to přehlédnout, měla poruchu sexuální identity. Nevěděla, jestli je muž, nebo žena. Hledala se, ale nastal zlom, kdy se definitivně rozhodla, že chce být mužem, a začala s hormonální léčbou. Dokonce si našla i přítelkyni, to bylo ale před několika lety, víc informací nevím, ozývala se zřídka. Vždy na chvíli přerušila kontakty a pak se zase ukázala.

Změnila se v průběhu léčby?

Celkem ano, hodně jí zhrubl hlas a nechala se přejmenovat, zatím však jméno zůstávalo v ženském rodě Michala S. Bylo to v prostřední fázi léčby, aby se rozhodla, zda opravdu chce být mužem, a případně si potom mohla změnit jméno na Michal S. Příjmení si vybrala podle jednoho slavného fotografa, protože focení bylo její vášní. 

Kdy jste se viděli naposledy?

Pamatuji si to přesně, bylo to na Vánoce 23. prosince 2015 na rodinné sešlosti. Působila vyrovnaně, bavili jsme se o všem možném, o tom, že hledá práci, protože jí končí ve Fakultní nemocnici Bulovka, kde pracovala jako zdravotní sestra, smlouva. Řeč jsme svedli i k její léčbě. Poprosila, abych ji zase oslovoval v ženském rodě. Říkala, že touží po rodině a po dítěti. Přišlo mi to zvláštní, nevěděl jsem, proč ten skok, ale dál jsem se nevyptával.

Proč si myslíte, že vraždila?

Nedokážu to vůbec odhadnout. Když jsme viděli fotografie v médiích z toho dne, kdy vraždila, moc jsme ji nepoznávali. Její vzhled vyvracel vše, co říkala o Vánocích. Zlom musel nastat někdy v únoru, kdy si oholila hlavu a nechala si vytetovat nápis gladiátor na hruď. Mohl to být následek hormonální léčby, také ztratila tu práci. Mohlo v tom být i něco jiného, ale to bych pouze spekuloval. Co vím, její adoptivní máma se zhroutila.

VŠE O VRAŽDĚ V TESKU ČTĚTE ZDE

vseznaleksenior ( 25. července 2016 18:43 )

Vy matev teda STAROSTI... CV aSI BYLANB V RE PRACI LEVA

ejvm1712 ( 24. července 2016 19:11 )

Co s ní bude dál? Bude mít nadstandartní léčení,ubytování,stravu,bydlení v nějakém léčebném zařízení. vše budeme zase platit my. Bude s chlapama nebo se ženskejma,když je to osoba 50 na 50?

majojo ( 24. července 2016 18:44 )

Zrovna v tomhle případě by to nebývalo bylo na škodu.

majojo ( 24. července 2016 18:37 )

A co takhle zajít s tím někam jinam, třeba do Mnichova? Nebo do prde.le.

majojo ( 24. července 2016 18:30 )

Co rozumíš tím: Vcelku normální? Myslím, že ho dost rozmazlujete a chybička se vloudí. A když je v pěstounské péči, piš si, že se dozví, kdo byli jeho rodiče, i kdyby ses na hlavu stavěl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání