Ženu převezla policejní dodávka do vazby v sobotu dopoledne. Už v pátek Michalu S. obvinila policie z vraždy.

Státní zástupkyně poté podala k obvodnímu soudu pro Prahu 5 návrh na vzetí ženy do vazby. Soud jí tedy vyhověl hned v sobotu.

„Jde o proces, který souvisí s trestním řízením. Standardně ho nekomentujeme,“ sdělila mluvčí policie Andrea Zoulová.

Video
Video se připravuje ...

Policie převáží Michalu S., která je obviněna z vraždy, do vazby. David Malík

Michala S. ve čtvrtek odpoledne ubodala náhodně vybranou ženu v obchodním centru, nůž si opatřila přímo v prodejně.

Následně vyšlo najevo, že ženu v den vraždy propustili z psychiatrické léčebny v Bohnicích. Postup nemocnice nechá prověřit ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD), který do zařízení poslal kontrolní tým.

Ředitel bohnické nemocnice Martin Hollý uvedl, že pacientka byla propuštěna ve stabilizovaném stavu a s nastaveným užíváním léků. Stejně jako v jiných podobných případech dostala kontakt na lékaře, který by převzal péči.

Hollý nad případem vyjádřil lítost. Upozornil také, že nikdy nelze garantovat nulovou pravděpodobnost agresivity i u zdravých lidí.

Známý Michaly: Neprojevovala známky agrese

Blesk.cz našel muže, který Michalu S. dobře zná. Vůbec mu prý nepřipadala mimo. Sice ji bral spíše jako chlapa, ale vzájemně probírali všemožné – i to, že se léčí v Bohnicích. Dokonce se mu loni u půllitru svěřila, že ji lékaři označili za sexuální agresorku. Společně se tomu zasmáli a přešli to. Její čtvrteční útok hovoří o něčem jiném.

Viděl jsem ji střízlivou, opilou a i úplně namol, a nikdy neprojevovala nějaké známky agrese, a ani jsem si nevšiml, že by se nějak jinak chovala k ženám. Vím, že byla lesba nebo co, ale to jsem neřešil,“ uvedl.

Snažila se uškrtit i ženu v kavárně

Podle portálu iDNES.cz byla žena v léčebně opakovaně a měla konflikty s ostatními pacienty. Naposledy se tam dostala kvůli napadení, které se stalo v kavárně na pražském Újezdu začátkem července. Na záchodě se tam snažila uškrtit jinou zákaznici.

Ředitel léčebny Hollý televizi Nova řekl, že psychiatři neměli informaci, že se předtím pokusila uškrtit ženu na Újezdě.

Obviněná pracovala od dubna 2014 do září 2015 jako sestra a poté jako sanitářka v Nemocnici Na Bulovce v Praze. Během pracovního poměru neměla žádné kázeňské ani pracovní prohřešky.

Za vraždu hrozí ženě podle nejmírnějšího paragrafu 10 až 18 let vězení. Pokud pachatel někoho úmyslně usmrtí s rozmyslem nebo po předchozím uvážení, může být potrestán v rozmezí od 12 do 20 let vězení. V případě surových či trýznivých vražd hrozí pachatelům i výjimečný trest nad touto hranicí.

Fotogalerie
30 fotografií