Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odvážná řidička na Olomoucku zachránila život: Vytáhla mladíka z hořícího vozu

Autor: ČTK - 
16. července 2016
11:58

Těžce zraněného mladého řidiče dnes ráno na Olomoucku zachránila projíždějící řidička, která muže v bezvědomí vytáhla z hořícího vozu a na bezpečném místě jej poté resuscitovala. Žena přivolala následně pomoc.

Nehoda se udála v lese, nedaleko poté přistál vrtulník. Záchranáři dvaadvacetiletého mladíka s vážným úrazem hlavy transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Olomouci, řekl ČTK mluvčí záchranné služby Zdeněk Hošák.

Mladík havaroval dnes ráno za obcí Červenka na Litovelsku. „Mladý řidič zůstal po kolizi ve vozidle v bezvědomí a zaklíněný. Naštěstí po chvíli místem projížděla řidička jiného vozidla a zastavila. Z vozidla se začalo nebezpečně kouřit, rychle zraněného z automobilu vytáhla a dostala jej do bezpečí, poté zahájila laickou resuscitaci. Jen chvíli nato celé vozidlo vzplálo,“ uvedl mluvčí.

Žena poté přivolala další pomoc a ve spolupráci s dispečerem zdravotnického operačního střediska pokračovala v masáži srdce do příjezdu posádky záchranářů z Litovle. Na místo poté přistál také vrtulník. V resuscitaci vážně zraněného mladíka pokračovali záchranáři. Muže poté připojili na umělou plicní ventilaci a převezli do nemocnice.

maledivy2016 ( 16. července 2016 18:57 )

Že bych se na něj nevys rala, na debila co neumí jezdit! Upeč se, hovado!

barracuda.sro ( 16. července 2016 13:49 )

Paní, klobouk dolů,velký respekt před vaším skutkem.Někteří řidiči by ani nezastavily. Je vidět,že Vám není lhostejný lidský život.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání