Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilec v Praze vyhrožoval své rodině zastřelením: Doma měl zbrojní arzenál

Autor: ČTK - 
20. května 2016
11:34

Policisté zadrželi devětačtyřicetiletého opilého muže, který ve čtvrtek v noci ohrožoval v Praze 4 svou rodinu střelnou zbraní a vyhrožoval sebevraždou. Nikdo nebyl zraněn. 

V bytě pak policisté našli pět legálně držených zbraní, jedna byla ale nedovoleně upravená. Muž skončil v psychiatrické léčebně v Bohnicích, hrozí mu až tříleté vězení. Na policejním webu o tom informoval mluvčí Jan Daněk.

 

Incident se stal ve třetím patře domu v ulici 5. května. Dveře od bytu, ve kterém byla s mužem i jeho manželka a dítě, byly při příjezdu policie otevřené. „Jelikož bylo z bytu slyšet natahování závěru zbraně, policisté několikrát muže vyzvali, aby vyšel ven a vzdal se. Tyto výzvy byly po chvíli vyslyšeny,“ uvedl mluvčí. Muž nadýchal téměř dvě promile alkoholu.

 

Jedna ze zbraní v bytě byla pravděpodobně upravená tak, aby se z ní dalo střílet bez přerušení, takzvaně dávkou. Muž je podezřelý z nedovoleného ozbrojování a nebezpečného vyhrožování.

 

bizon_pepa ( 20. května 2016 20:49 )

Tak kdopak to poplet, blesk nebo police. Nejdříve tučně napsáno, že jedna zbraň byla nedovoleně upravena. A na závěr článku, že vlastně jenom možná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání