Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Těhotnou ženu v autobuse zbil zloděj pěstmi: Nikdo jí nepomohl! Poznáte ho?

Těhotnou v pražském autobuse brutálně zbil zloděj: Nikdo jí nepomohl!
Těhotnou v pražském autobuse brutálně zbil zloděj: Nikdo jí nepomohl!  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
12. května 2016
14:08

Policisté pátrají po muži, který v úterý ráno podle nich napadl v autobusové lince 193 ve Vídeňské ulici v Praze 4 těhotnou ženu, která mu odmítla dát svůj telefon. Žena se muži po několika jeho ranách vysmekla a utekla k řidiči, který otevřel dveře a nechal ji vystoupit. 

Útočník zůstal v autobuse. „Nikdo z cestujících se ženy prý nezastal ani jí nepomohl, natož aby zavolal na tísňovou linku. Žena nahlásila napadení až po vystoupení z autobusu,“ uvedl mluvčí Jan Daněk.

Incident se stal v 06:45 mezi zastávkami Zelené domky a U Tří svatých. Neznámý muž nejdříve žádal několik cestujících o půjčení telefonu, všichni ale odmítli. Poté se obrátil na těhotnou ženu a chtěl její telefon, aby mohl zavolat matce. „To žena odmítla a okamžitě následoval útok. Pachatel ji chytil za vlasy a pěstí ji začal bít zezadu do hlavy. Přitom stále požadoval vydání jejího telefonu,“ popsal událost mluvčí a doplnil, že následně se ženě podařilo muži vysmeknout a utéct.

Kriminalisté případ vyšetřují pro podezření z loupeže, za kterou hrozí v případě odsouzení až deset let vězení. Podezřelému z tohoto trestného činu bylo něco přes 30 let a byl 190 centimetrů vysoký, štíhlé postavy. Měl tmavě hnědé a středně dlouhé mastné vlasy a tmavé oči. Na sobě měl tmavě hnědý kabát až na zem a přes rameno černou tašku na notebook. V ruce měl ještě menší tašku. Muž byl silně cítit kouřem a mluvil česky.

Policisté sestavili identikit podezřelého, který je výstižný z 60 procent. Lidé, kteří na něm muže poznají nebo byli svědky události, se mají policistům přihlásit na linku 158.

Lukas_Holub ( 6. září 2016 18:33 )

Dobrý den, domnívám se, že ovládat prvky sebeobrany je pro ženy v dnešním světe již nutností. Nemusí se tedy vždy jednat o agresivní napadení, okradení či pokus o sexuální násilí. Může to být stejně tak slovní obtěžování, šikanování nebo narušování osobního prostoru bez zjevných známek násilí. Pokud je nám takovéto chování nepříjemné, nemusíme si ho nikdy nechat líbit. Více informací jak jednat v krizových situacích lze nalézt zde: http://www.ewto.cz/bran-sve-hranice.html Lukáš Holub, lektor sebeobrany WingTsun www.ewto.cz "

Pandabila ( 14. května 2016 18:12 )

Strach pomáhat druhým v nouzi je dnes příliš silný, máme zákony, které chrání i zločince, když jsou na místě trestáni i bezúhonnými občany. Dívíte se? V době, kdy po Česku volně chodí stovky nelegálně ozbrojených imigrantů, které Policie nejen nenajde, ale ani nehledá? Nemá na to tolik lidí ani peněz. Když chcete zasáhnout i při obraně člověka nepadeného, riskujete zadržení i výslechy Policií a úplnou ztrátu své svobody na dobu, kterou nikdy nevíte. Když zraníte útočníka (to není problém, když umíte sebeobranu), tak Vás zadrží tak dlouho, než bude jasné, jaké zranění utrpěl. Hodiny v cele zadržení? Kdo by to riskoval? Parlament je největším viníkem tohoto nechutného stavu lhostejnosti ve společnosti. Mravní úpadek ze Sněmovny se přesouvá do ulic, to je problém, žádný jiný.

panda82 ( 13. května 2016 07:21 )

vůbec se nedivím, že nikdo nepomohl, agresoři v poslanecké sněmovně se pohlavkují , mohou se házet vejce, Kalousek fackovat na ulici, tak proč ne v tramvaji, trest žádný, a kdo se zastane tak bude mít problémy

naidka. ( 12. května 2016 19:35 )

http://finexpert.e15.cz/v-kterych-zemich-se-zije-nejlepe

berlin71 ( 12. května 2016 19:29 )

To nejakej cech sfetovanuj udelal

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání