Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Policista, který naboural 51 aut: Za jeho opilstvím je rozvod?

Autor: ljš - 
14. dubna 2016
11:45

Opil se a pak demoloval jedno auto za druhým. Celkem jich Karel Kadlec v ulicích na pražských Vinohradech zlikvidoval 51 a podle svědků nešlo o sérii nehod, ale úmysl. Vše tak nasvědčuje tomu, že bývalý učitel policejní akademie trpí vážnými psychickými problémy.

Spouštěčem pro Kadlecovu agresivní demoliční jízdu mohlo být soudní jednání, během nějž se měl znovu zpovídat z nehody, kterou pod vlivem alkoholu způsobil před rokem. V soudní síni ho ale v úterý marně hledal i jeho právník.

Ten po krátkém telefonátu soudu oznámil, že jeho klient nemůže kvůli nemoci přijít. V té době už ale Kadlec zřejmě popíjel a v půl páté vyrazil se svým vozem do ulic, kde způsobil hotovou spoušť. Jen zázrakem nikoho nezranil.

Vidina soudu v něm opilecké běsnění možná nastartovala, skutečným původcem jeho psychických problémů je ale podle Lidových novin rozvod a špatné vztahy s exmanželkou.

Video Svědci o nehodě policisty Kadlece - Video Blesk - Martin Sekanina
Video se připravuje ...

Přestože se Kadlecovy potíže od poslední nehody dál prohlubovaly a přerostly až v agresivitu, řídit mohl dál. Jako policista zřejmě dobře věděl, jak se v takovém případě zachovat, aby o řidičák nepřišel. Po nehodě prostě uvedl, že ho nemá u sebe. Policie by mu ho pak mohla zabavit až po skončení soudního řízení.

Alarmující také je, že měl Kadlec u sebe podle neoficiálních informací v autě zbraň. Policisté sice potvrdili, že všechny služební zbraně odevzdal, když byl postaven mimo službu, jakékoli soukromé zbraně si ale ponechat mohl.

Z vyjádření ministra vnitra Chovance vyplývá, že Kadlece bude čekat definitivní vyhazov od policie, a to bez jakéhokoli nároku na výsluhy. Ke všem jeho potížím tak ještě přibude starost o to, z čeho zaplatí několikamilionovou škodu, kterou na vozidlech způsobil.

Video Opilý policista Kadlec o své nehodě, při níž naboural 52 aut. - Aktu.cz
Video se připravuje ...

potapec ( 14. dubna 2016 14:17 )

Tlama od pohledu, jak ho někde mohli nabrat a projít psychotestem k policii

kurna1 ( 14. dubna 2016 13:40 )

Ta s v i n ě vožralá je ještě u sboru PČR ??????? To ho ten p o d ě l a n e j ministr ještě nevyhodil

baIika ( 14. dubna 2016 13:40 )

https://www.stream.cz/kanal-marysko/10009995-fracek-nebo-diktator

prycsvladou ( 14. dubna 2016 13:13 )

janoušek má spon kapitál

starsisestra ( 14. dubna 2016 13:10 )

Já jsem už poměrně dávno přestala žasnout. Tenhle pán je "smolař", podobně jako pan Janoušek, i když ten už to nedávno nějak vyřešil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání