Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Řidič minibusu vjel do protisměru: 12 pasažérů zemřelo, on jediný přežil

Řidič minibusu vjel do protisměru: 12 pasažérů zemřelo, on jediný přežil. (ilustrační foto)
Řidič minibusu vjel do protisměru: 12 pasažérů zemřelo, on jediný přežil. (ilustrační foto)  (Autor: Reuters, EPA, ČTK)
Autor: ČTK, tmp - 
25. března 2016
07:54

Při srážce minibusu s kamionem ve střední Francii zahynulo v noci ze čtvrtka na pátek 12 lidí. Informovala o tom agentura AFP. Většina z obětí jsou Portugalci, kteří se vraceli ze Švýcarska domů. Řidič minibusu byl převezen do nemocnice, není v ohrožení života. Dva italští řidiči kamionu byli zraněni lehce.

Nehoda se stala před půlnocí u města Moulins (asi 190 km severozápadně od Lyonu), když minibus ze zatím neznámých příčin vjel do protisměru a čelně se srazil s kamionem. Všech 12 pasažérů minibusu bylo na místě mrtvých.

Zkouška na alkohol u řidiče minibusu byla negativní, oznámila policie. U nehody zasahovalo asi šedesát hasičů, šest záchranných týmů a dvacítka policistů.

Portugalský konzulát v Paříži novinářům sdělil, že 11 mrtvých už bylo identifikováno. Dodal, že věk obětí se pohybuje od sedmi do 63 let a že všechny žily ve Švýcarsku. Regionální server lamontagne.fr předtím informoval, že mezi oběťmi je jedno dítě a jeho rodiče.

Silnice, na níž se nehoda stala, proslula četnými nehodami. „Je dost monotónní a rychlost je omezena na 90 kilometrů v hodině. Takže někteří jsou netrpěliví a jedou rychle, někteří zas usnou,“ řekl jeden z policistů u nehody.

Těla obětí záchranáři převezli do improvizované márnice, kterou vytvořili z tamní obecní haly. Silnice byla uzavřená na celou noc. Policisté vyšetřují příčinu nehody.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi