Právě kvůli své první opilecké nehodě měl mít Kadlec v úterý soudní stání. Podle serveru Novinky.cz se z něj ale omluvil kvůli nemoci. V centru Prahy pak předvedl důsledky své "virózy" v plné parádě, když naboural celkem 52 aut.

Policisté ho dopadli ještě ve voze. Dechovou zkoušku na alkohol ale na místě odmítl a dokonce policistům arogantně říkal, jak mají postupovat. Později se ale nechal přemluvit a během lékařské prohlídky nejprve policistům do testeru dýchl a poté souhlasil i s odběrem krve. I poměrně dlouhou dobu po nehodě ukázal přístroj ještě 1,4 promile. 

Při Kadlecově řádění jen zázrakem nebyl nikdo zraněn. "Byť podle několika svědeckých výpovědí muž některé osoby přímo ohrožoval," uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Když se ho reportér agentury Aktu.cz po lékařské prohlídce ptal, zda si uvědomuje, že mohl někoho zabít, byl Kadlec sotva schopen mluvit. "Rozhodně nemohl," drmolil s pouty na rukou. "Protože bych to nikdy neudělal," dodal.

Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Opilý policista Kadlec o své nehodě, při níž naboural 52 aut Aktu.cz

Vzhledem k tomu, že je Kadlec policista, případ si v nejbližší době převezme Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), doplnila policejní mluvčí.

Kvůli nahlášeným nabouraným vozům vyjížděli policisté do Šumavské ulice, Kadlece pak v jeho terénním autě dopadli v nedaleké Máchově ulici. Sehnat se policii podařilo zatím jen majitele 21 nabouraných aut. Škoda na nich přesáhla dva miliony Kč. Podle informací Radiožurnálu Kadlec dokonce nemá povinné ručení. Poškození se proto mají obracet na Českou kancelář pojistitelů.

První nehody v opilosti se Kadlec dopustil loni v březnu v Praze. Podle obžaloby neubrzdil svůj jeep a narazil do auta, které před ním zastavilo kvůli chodcům na přechodu. S řidičkou se chtěl na místě domluvit, aby mohl hned odjet, ale při couvání naboural i auto asistenční služby. Přivolaní policisté mu naměřili 1,5 promile alkoholu v dechu, odběr krve Kadlec odmítl.

Kadlec pak u soudu tvrdil, že v noci před nehodou vypil dvě piva a čtyři panáky tvrdého alkoholu. Krev prý neodevzdal kvůli tomu, že ho urazil lékař. Obvodní soud pro Prahu 2 nejprve policistu nepotrestal s odůvodněním, že se jedná jen o přestupek. Městský soud v Praze ale následně vyhověl stížnosti státního zástupce a případ nižšímu soudu vrátil. Ministr vnitra postavil ke konci loňského roku Kadlece mimo službu a policejní důstojník byl také odvolán z funkce na Policejní akademii.

Byli jste svědky zběsilé jízdy policisty Kadlece? Máte fotky nebo videa? Napište nám na tip@blesk.cz nebo volejte 724014586.

Fotogalerie
11 fotografií